Det grønlandske erhverv går sammen om strategisk arbejde med verdensmålene
Projektet skal styrke grønlandske virksomheder i at arbejde strategisk med verdensmålene.
Grønland er et af de lande i verden, som påvirkes mest af klimaforandringer. Landet står samtidigt over for en række sociale udfordringer inden for uddannelse, sundhed og ulighed såvel som miljømæssige udfordringer som f.eks. genanvendelse og cirkulær økonomi. Vækstområder såsom fiskeri, råstofudvinding og turisme er potentielt skadelige for den sårbare arktiske natur, og samtidigt har krav fra forbrugere og kunder allerede vist, at den økonomiske udvikling kræver stor fokus på bæredygtighed.
Projektet har til formål at styrke grønlandske vækstvirksomheder i at arbejde verdensmål ind i deres kerneforretning og udvikle ny viden og nye metoder, der styrker værdiskabelsen samt giver dem nye forretningsmæssige muligheder.
Ti udvalgte grønlandske vækstvirksomheder vil deltage i et udviklingsforløb, der skal gøre dem i stand til at afdække deres positive og negative aftryk på bæredygtighed, set fra deres interessenters perspektiv. De vil blive i kvalificeres i at finde de verdensmål og delmål, hvor de kan bidrage til bæredygtig udvikling og styrke forretningen. De vil arbejde med at sætte et ambitiøst mål for virksomhedens bidrag til bæredygtig udvikling. Og de vil undersøge, hvordan de involverer interessenter i værdikæden og forankrer det i deres forretningsgange.
Det forventes, at virksomhederne opnår et øget kompetenceniveau og et stærkt ledelses-commitment, der resulterer i innovation, teknologiudvikling og investeringer i bæredygtige løsninger. Virksomhederne skal samtidigt fungere som frontløbere og inspiratorer, der deler viden og erfaringer med det øvrige erhvervsliv.
Der oprettes i regi af Grønlands Erhverv / CSR Greenland et SDG kompetencecenter, der skal konsolidere erfaringer og værktøjer og uddanne en task-force af Verdensmåls-ambassadører. Dette skal sikre, at en endnu bredere kreds af grønlandske virksomheder motiveres og inspireres til at omsætte verdensmål til konkurrencemæssige fordele. Målet er, at konstellationen med de fire organisationer Grønlands Erhverv, CSR Greenland, Greenland Holding og GrønlandsBANKEN vil udgøre et samlet organ, der sammen med de lokale Verdensmåls-ambassadører kan nå størstedelen af erhvervslivet i Grønland.
Det er hensigten, at alle vækstiværksættere, SMV’er og store virksomheder i Grønland får kendskab til verdensmål-konceptet, og at mindst 50 pct. af virksomhederne har taget konkrete initiativer, der integrerer bæredygtighed i forretningsstrategien.
Relaterede projekter
Deep Green Innovators
Bæredygtig produktion
ZeroWaste
Bæredygtig produktion
Circular Design Camp
Bæredygtig produktion
ESG – fra rapportering til forretning
Bæredygtig produktion
Future Manufacturers
Bæredygtig produktion
ESG i Værdikæder
Bæredygtig produktion
Biodiversitet – inspiration til dansk erhvervsliv
Bæredygtig produktion
EuroSkills 2025
Bæredygtig produktion
Cultivate
Bæredygtig produktion
Omstillingsanfører
Bæredygtig produktion
ReshapeWaste
Bæredygtig produktion
Afkobling 2030
Bæredygtig produktion
Fremtidens Bæredygtige Servicekoncepter
Bæredygtig produktion
Circularity Gap Report
Bæredygtig produktion
Eksponering af materialeviden
Bæredygtig produktion
Projektdata
Projektet
IPUK – med kurs mod bæredygtig forretning
Grønlands Erhverv
2021-2022
795.000 kr.
IPUK
Inuussutissarsiorneq (erhverv)
Piujuartitsineq (bæredygtighed)
Unammilleqatigiinneq (konkurrence)
Kalaallit Nunaat (Grønland)
PROJEKTPARTNERE
Projektet udføres af Grønlands Erhverv og CSR Greenland i samarbejde med flere aktører:
KONTAKT
Projektejer:
Christian Kjeldsen
Adm. direktør
Grønlands Erhverv
+299 36 37 10
ck@ga.gl
Projektansvarlig:
Ulla Lynge
Sekretariatschef
CSR Greenland
+299 36 37 16
ulla.lynge@csr.gl