Grøn forskning og gode idéer skal munde ud i mere vækst

Deep Green Innovators
Aktiv
Bæredygtig produktion

Danmark og dansk erhvervsliv skal i højere grad udnytte det fulde potentiale i dansk forskning. Derfor vil initiativet Deep Green Innovators udvikle og teste en ny metode til kommercialisering af den forskning, som den aktuelle kommercialiseringsinfrastruktur ikke griber i dag.

Projektets topprioriteter

  1. At understøtte kommercialiseringen af deep tech forskning til gavn for grøn vækst.

  2. At øge antallet af stærke, videnstunge iværksættere og understøtte deres globale vækst.

  3. At understøtte arbejdet med bæredygtig produktion i dansk erhvervsliv.

Mere dansk forskning skal omsættes til vækst i de danske virksomheder. Derfor skal projektet Deep Green Innovators arbejde for, at banebrydende deep tech-forskning på de danske universiteter, i højere grad munder ud i grøn innovation og nye vækstiværksættere.

Deep Green Innovators skal definere fremtidens metodik

Deep Green Innovators sigter derfor mod at udnytte det fulde potentiale i dansk forskning til gavn for Danmarks konkurrenceevne.

Dette sker ved at udvikle og teste en ny metode til kommercialisering af den forskning, som den aktuelle kommercialiseringsinfrastruktur ikke griber, fordi de involverede forskere ikke nødvendigvis ønsker at være iværksættere.

Deep Green Innovators holder til i The Kitchen på Aarhus Universitet, hvor arbejdet med innovation og forretningsudvikling understøttes med både fysiske faciliteter og erhvervsmæssig ekspertise.

Deep Green Innovators

Deep Green Innovators

Deep Green Innovators afholder møder og events

Men projektet arbejder også tæt sammen med forsknings- og innovationsmiljøer på Aalborg Universitet og Copenhagen Business School for at koble de mest unikke forskningsresultater sammen med de mest ambitiøse iværksættere og virksomheder på tværs af landet.

Konkrete innovationsaktiviteter

En af de primære ambitioner med Deep Green Innovators er at skabe en stærkere forbindelse mellem universitetssektoren og erhvervslivet.

Et af hovedelementerne i det arbejde er oprettelsen af 75 specialiserede iværksætterteams bestående af talentfulde studerende, erfarne forskere og erhvervsfolk med relevant ekspertise.

Sammen skal de så frøene til nye virksomheder, og målet er, at mere end 30 startups ser dagens lys som følge af de oprettede iværksætterteams.

Den slags teams giver forskere mulighed for at forfølge deres passion for forskning, samtidig med at de bidrager til kommercielle løsninger med højt vækstpotentiale.

På den måde kan forskerne engagere sig i iværksætteri uden at forlade den akademiske verden, mens forskningsresultaterne kan formes til nye produkter og løsninger af drevne og ivrige forretningsfolk og iværksættere, der har gode erfaringer at bygge videre på fra det private marked.

Stærke bånd til industrien

Ud over det skarpe fokus på kommercialiseringen af ny forskning gennem iværksætteri, så stiller Deep Green Innovators også skarpt på små og mellemstore danske virksomheder, der kan styrke forretningen gennem ny viden og teknologi.

Derfor kommer projektet også til at bygge bro ud til mindst 40 etablerede virksomheder, der dermed får gavn af unik universitetsforskning ved hjælp af fageksperter eller studerende, der i praksis kan bistå med vurdering af potentialer, opgaveidentifikation og implementering.

Gode grønne idéer

I arbejdet med at identificere forskning med stort forretningsmæssigt potentiale, har Deep Green Innovators især fokus på emner og tematikker, der berører mange mennesker og som derfor må forventes at kunne opnå stor efterspørgsel.

I det lys ledes der især efter forskning og nye teknologier, der kan understøtte den grønne omstilling og bidrage med løsninger på klimakrisen. For eksempel på områder som energi og fødevarer, hvor der fortsat er lang vej til bæredygtig produktion og forbrug.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Deep Green Innovators

Projektejer:
Aarhus Universitet

Periode:
2023-2026

Støttet med:
9,8 mio. kroner

Bæredygtig produktion

Deep Green Innovators er et af flere projekter i Industriens Fonds projektportefølje, som beskæftiger sig med bæredygtig produktion i dansk erhvervsliv. Læs mere om fondens arbejde med bæredygtig produktion her.

Projektpartnere

Deep Green Innovators udføres i et partnerskab bestående af aktører med stor erfaring inden for bæredygtighed, grøn omstilling, sociale agendaer, ansvarlig ledelse og bæredygtig produktion.

Kontakt

Projektejer:
Lone Ryg Olsen
Erhvervsdirektør
20 76 76 79
lro@au.dk

Projektleder:
Phine Kjær Wiborg
Business Developer
31 79 80 63
pw@au.dk

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.