Fremtidens grønne medarbejdere mobiliseres

Aktiv
Bæredygtig produktion

Der mangler dygtige medarbejdere til at drive den cirkulære omstilling af dansk erhvervsliv. Derfor skal flere unge inspireres til at gå cirkulære veje i deres uddannelses- og karrierevalg.

Projektets topprioriteter

  1. At øge antallet af personer på arbejdsmarkedet med kompetencer inden for cirkulær økonomi.

  2. At inspirere unge mennesker til at træffe karrierevalg der peger i retning mod cirkulær økonomi.

  3. At mobilisere alle aktører, der kan afhjælpe manglen på kompetencer inden for cirkulær økonomi.

Kompetencer er en afgørende forudsætning for den cirkulære omstilling. Derfor skal Circular Design Camp inspirere og mobilisere unge mennesker, til at interessere sig for cirkulær økonomi – og som følge heraf træffe uddannelses- og karrierevalg, der peger i den retning.

Circular Design Camp på Loop Forum

Circular Design Camp afholdes fra den 23. til den 25. april 2024 i København. For første gang rykker Circular Design Camp ind på den store konference Loop Forum, hvor mere end 3.000 deltagere fra ind- og udland gennem talks, debatter og oplæg fremviser håndgribelige løsninger til virksomheders cirkulære omstilling.

Circular Design Camp er en 3-dages case competition, der bringer de skarpeste studerende og iværksættere sammen med de mest ambitiøse danske virksomheder, om at finde nye cirkulære løsninger på virksomhedernes konkrete udfordringer.

Aktører mobiliseres

Formålet med Circular Design Camp, er at give fremtidens arbejdsstyrke – altså studerende og unge iværksættere – nogle værdifulde cirkulære kompetencer og viden, og samtidigt matche fremtidens kompetencer og talenter med små og mellemstore danske virksomheder.

Derudover vil Circular Design Camp også være med til at vise, at innovationskraften og bæredygtig omstilling styrkes, når virksomheder, iværksættere og studerende mødes i et fælles forum om konkrete udfordringer.

Det forventes at mellem 100 og 200 studerende deltager i projektets mange aktiviteter hen over arrangementets tre afholdelsesdage. Undervejs kommer der til at være fokus på at kommunikere om deltagernes aktiviteter og deltagerne skal således fungere som rollemodeller, der kan inspirere andre unge til at deltage aktivt i en cirkulær omstilling af erhvervslivet og i samfundet mere bredt.

Derudover skal arrangementet også mobilisere andre relevante samfundsaktører omkring den cirkulære kompetence-udfordring og omstillingen til bæredygtig produktion i det hele taget.

Vinderen af Circular Design Camp vil afslutningsvist få en præmie og blive fejret på scenen på Loop Forum. Karakteren af sidstnævnte skal aftales med arrangørerne.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Circular Design Camp

Projektejer:
Relevent

Periode:
2024-2025

Støttet med:
0,6 mio. kroner

Bæredygtig produktion

Circular Design Camp er et af flere initiativer i Industriens Fonds projektportefølje, som beskæftiger sig med bæredygtig produktion i dansk erhvervsliv. Læs mere om fondens arbejde med bæredygtig produktion her.

Projektpartnere

Circular Design Camp er udviklet af Regndans og kommer til at spille en rolle på Loop Forum, hvor Relevent er arrangør.

Kontakt

Projektejer:
Mette Grydehøj Post
Direktør
28 30 54 45
mette@relevent.dk

Projektleder:
Margit Lind
Projektudvikler
61 31 48 19
margit@relevent.dk

Kontakt

Anders Ziegler Kusk

Programleder, Bæredygtig Produktion

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.