Vinderløsning: Få din favorit-atlets brugte udstyr i ny form   

Det blev upcyclingvirksomheden VAER, der bl.a. laver sneakers ud af kasseret arbejdstøj, der kunne forlade årets LOOP Forum med en spritny forretningside på baggrund af idekonkurrencen Circular Design Camp.

Vinderen havde fået til opgave at komme med innovative løsninger, der kan forbedre VAERs businesscase. Efter tre dages lyn-innovation kunne vinder-teamet fra Københavns Erhvervsakademi KEA præsentere en ny løsning: Ideen er at lave partnerskaber med fx professionelle fodboldklubber og derigennem tappe ind i et værdifuldt fan-univers.

Det kunne fx være, at man kunne tilbyde fans at købe sko produceret af materialer fra en konkret spillers brugte trøje eller træningstøj. I skoene er der så indlagt en NFC-chip, der leder fans ind på en hjemmeside med unikt content. Den løsning faldt i god jord hos både dommerpanelet og virksomheden.

“Det er imponerende”

”Vinderholdet har skabt en imponerede løsning på den udfordring vi har stillet dem, ved at kombinere storytelling, fan-engagement og ny teknologi til vores upcyclede produkter. Det er sejt og virkelig imponerende, hvad de her unge har kunnet lykkes med på kun tre dage”, siger Lili Dreyer, Co-founder og CEO i VAER.

I alt bød konkurrencen på 14 ideer, som de deltagende virksomheder Danfoss, VAER, KLS PurePrint og Electronic Reuse & Recycling kunne tage med hjem og videreudvikle på. Men også de unge har fået gode erfaringer med sig fra de intensive dage: 

”Det har været vildt inspirerende at være med. Vi har fået testet vores kompetencer og faglighed på virkelige problemer og oplevet, at vi med gå-på-mod og kreativitet kan komme virkelig langt på meget kort tid,” lyder det fra vindergruppen Feminature Regulators bestående af Amel Wasef Zaki, Sophie Kjellerød Have, Signe Arstorp Madsen og Anna Beyer Rubin fra KEA, der udover titlen som vinderteam også kunne tage en check på 25.000 kr. med hjem doneret af Industriens Fond.

For fremtidens arbejdskraft er bæredygtighed et vilkår

For Industriens Fond og LOOP Forum er målet med idékonkurrencen at udvikle unges kompetencer og skabe en optimistisk, bæredygtig omstilling, hvor unge føler sig rustede til at være med til at løse klimamæssige udfordringer. Samtidig er målet at få virksomhederne gjort opmærksomme på vigtigheden af at inddrage de unge og dermed tage ansvar for, at den næste generation får udviklet de nødvendige grønne kompetencer.

”Den kommende arbejdsstyrke og særligt den unge generation får en helt afgørende rolle i virksomhedernes omstilling til en grønnere og mere cirkulær måde at producere på. Derfor er denne brobygning mellem produktionsvirksomheder og unge vigtig, så vi sikrer, at virksomhedernes behov matches med de unges kompetencer,” siger programleder for Bæredygtig produktion i Industriens Fond, Anders Ziegler-Kusk.

Du kan se mere her om de udfordring, som KLS Pureprint, Danfoss, VAER, Electronic Reuse & Recycling stillede de studerende. 

Om LOOP Forum

LOOP Forum er et årligt B2B event med fokus på konkrete løsninger til et mere ansvarligt brug af ressourcer på tværs af industrier og værdiæder. Eventet blev afholdt for tredje gang den 24. -25. april 2024.

Aktuelt

Nyhed

17. maj 2024

“Synlighed er utrolig vigtig, hvis man vil gøre bæredygtighedsrejsen på arbejdspladsen til et fælles ansvar”

Nyhed

30. april 2024

“Vi vil beregne det præcise CO2-aftryk for hver eneste tandhjul”

GreenTech laver blandt andet maskiner til landbrug og skovbrug
Nyhed

22. april 2024

“Vi har jo ikke uendelige midler – vi skal både tjene penge og være bæredygtige”

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.