Mød os på High Tech Summit 2019

En af nordens store forskningsbaserede mødesteder inden for digitalisering har den 30.-31. oktober fokus på klima, miljø og bæredygtig energi under temaer som Internet of Things, Industri 4.0 og kunstig intelligens – og det samme har Industriens Fond. 

High Tech Summit åbner digitaliseringsmessen med et stærkt program, som i år består af syv faglige spor, som alle kører over to dage den 30. og 31. oktober. Virksomheder, forskere, studerende og startups mødes med formålet at finde inspiration og skabe værdi. Forskere og virksomheder præsenterer den nyeste teknologi, debatterer de seneste opdagelser, og de deltagende konferencegæster kan udforske matchmaking-events og skabe nye idéer.

På dette års High Tech Summit holder Industriens Fond til ved siden af den store scene. På fondens stand kan man finde information om fondens arbejde og projekter, samt inspirere til nye projektinitiativer.
 

Mange projekter på programmet

De to dages tætpakkede program på High Tech Sumit præges af innovative projekter og personer, der på daglig basis beskæftiger sig med viden og ny teknologi i dansk erhvervsliv. Heriblandt også en række projekter som er skabt med støtte fra Industriens Fond.

For eksempel indledes High Tech Summit med et indlæg fra Digital Hub Denmark, der sidste år blev søsat for at styrke mindre danske virksomheders arbejde med digitalisering. Senere på dagen fortæller projektet Digital Business Transformation om konkrete resultater fra sit arbejde i danske virksomheder. Dagen byder også på en paneldebat under ledelse af Danish Hub for Cybersecurity, som Industriens Fond etablerede tidligere i år som led i fondens indsats på cybersikkerhedsområdet.

De teknologiske tanker og idéer på årets High Tech Summit sætter kurs mod månen, når projektet ESA BIC Denmark fortæller om sine ambitioner inden for innovation og iværksætteri og formiddagens sidste indlæg med udspring fra Industriens Fond kommer fra MADE med fokus på fremtidens produktion.

Senere på High Tech Summits første dag stilles der igen skarpt på cybersikkerhed i dansk erhvervsliv. Det gøres blandt andet gennem en seance med fokus på smart cities og internet of things, hvor projektet Cybersecure IoT in Danish Industry naturligt har sin plads. Eftermiddagsprogrammet sætter dernæst fokus på uddannelse og brugen af teknologi til læring og kompetenceudvikling, og her spiller UltraBit-projektet ind med sine erfaringer fra tusindvis af skoleelevers leg og læring gennem mikrocomputere.

Dagen sluttes af i iværksætteriets tegn. Først og fremmest holder Danish Tech Challenge åbent hus og fremviser de 20 ambitiøse startup-virksomheder, der udgør deltagerfeltet i konkurrencen om at vinde Industriens Fonds Iværksætterpris. Dernæst er der debat om Danmarks muligheder for at skabe et teknologkyndigt økosystem i verdensklasse – en debat hvor projekterne Open Entrepreneurship og Techfestival kommer med sine indspark undervejs.

På andendagen af High Tech Summit dækkes der op til debatter om blandt andet fødevarer, blockchainteknologien, robotter og alt muligt andet. Formiddagen indledes blandt andet med et programpunkt om brugen af blockchainteknologien til at højne fødevaresikkerhed – en debat som tager sit udgangspunkt i projektet Bottom-Up Blockchain-Værdikæder i Fødevaresektoren.

Senere på dagen sættes der spot på administrative robotters bidrag til øget konkurrenceevne i danske virksomheder. Seancen bygger på viden og erfaringer fra projektet Administrative Robotter i SMV, som fonden iværksatte ultimo 2018.

Ud over de mange projekter som udspringer fra Industriens Fond, så er programmet på årets High Tech Summit spækket med godter fra forskningsverdenen, samt en masse gode eksempler fra danske virksomheder.

Blandt andet er der særligt fokus på iværksætteri, digitalisering og bæredygtighed, samt en række nye teknologier.
 

Iværksætteriet

Industriens Fond har i flere år arbejdet målrettet med innovation inden for blandt andet digitalisering, cybersikkerhed, forretningsmodeller, bæredygtighed og big data. Således møder fonden talstærkt op på messen og har en række iværksætterprogrammer med sig – blandt andet Danish Tech Challenge, som holder sit åbent hus-arrangement på årets High Tech Summit. Der vil også være mulighed for at møde folkene bag projektet Åbent Entreprenørskab, som skal sikre overførsel af viden og innovation fra universiteterne til samfundet og erhvervslivet, herunder i form af etableringen af nye spin-out virksomheder.

Fondens cyberindsats

Cybersikkerhed er blandt fondens større indsatsområder. Indsatsen blev søsat sidste år, og har ført til en række nye cybersikkerhedsprojekter fra fondens hånd. Her på Industriens Fonds hjemmeside kan der læses mere om fondens mange indsatsområder.

Projekt data

tID OG STED

Konferencen afholdes som et heldagsarrangement i Lyngby.

Dato:
30. oktober 2019  (9.00 – 18.00)
31. oktober 2019  (9.00 – 17.00)

Adresse:
DTU, Technical University of Denmark
Anker Engelunds Vej 1
2800 Kgs. Lyngby.

KONTAKT

Yderligere information kan fås ved at kontakte Industriens Fonds sekretariat:

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.