Danmark skal være verdensmester i fleksibel og bæredygtig produktion

Aktiv
Bæredygtig produktion

Manufacturing Academy of Denmark (MADE) udvikler og tester innovative, digitale løsninger, der øger fleksibiliteten, agiliteten og bæredygtigheden i danske produktionsvirksomheder. Platformen sikrer desuden bedre adgang til opkvalificering og nye talenter i branchen. MADE FAST er en fortsættelse af MADE-projektet, som forløb 2014-18. Du kan læse mere om det projekt længere nede på siden.

Projektets topprioriteter

  1. Udvikling af nye digitale, løsninger, der øger fleksibiliteten, agiliteten og bæredygtigheden i Danmarks produktionsvirksomheder.

  2. Sikre en bedre adgang til opkvalificering og nye talenter til branchen

  3. Skabe endnu bedre forudsætninger for bæredygtig dansk produktion

Kæmpe ambitioner for dansk produktion

Et bredt og værdifuldt samarbejde om at gøre Danmarks til verdens førende produktionsland går ind i sin anden fase. MADE FAST er rammen om en ny fireårig projektperiode, der løber frem til 2023. 

MADE FAST følger i slipstrømmen af det oprindelige MADE-projekt, som har samlet industrien, fonde, foreninger og forskningsmiljøer i fælles front om at styrke danske produktionsvirksomheder med allernyeste viden. Industriens Fond har været en del af samarbejdet siden starten i 2014. 

Et stærkt partnerskab får endnu flere kræfter

MADE FAST involverer en lang rækker partnere og tilfører endnu flere ressourcer til materiale- og uddannelsesområdet. 

Projekter tæller mere end 50 virksomheder, industrielle partnere, universiteter, GTS-institutter og uddannelsesinstitutioner. Derudover støttes MADE FAST af Innovationsfonden, Fremstillingsindustrien, Industriens Arbejdsgivere i København og Dansk Industri.

Industriens Fonds samarbejde med MADE FAST omhandler syv særlige aktiviteter.

MADE 2014-18

MADE blev søsat i 2014 med det formål at styrke danske produktionsvirksomheders konkurrenceevne i verden. Midlet er en fælles platform for forskning, innovation og uddannelse, og indsatsen har i høj grad vist sig at være værdifuld for de deltagende virksomheder.

De vigtigste resultater

  1. Bevillingen fra Industriens Fond muliggjorde 35 demonstrationsprojekter og 6 klyngeprojekter.
  2. 3.000 mennesker deltog i 16 innovationskonferencer, 12 Open Labs og 12 virksomhedsbesøg.
  3. Industriens Fond bevilger midler til en ny fireårig projektperiode (MADE FAST) som konsekvens af de værdiskabende resultater.

MADE har i den grad bevist sit værd for de deltagende virksomheder. På fem år er foreningen vokset til omkring 185 betalende medlemmer, hvoraf langt de fleste er virksomheder. Tre ud af fire af virksomhederne beskæftiger færre end 100 medarbejdere i Danmark.

Projektets aktiviteter

Bevillingen fra Industriens Fond muliggjorde iværksættelsen af 35 demonstrationsprojekter og 6 klyngeprojekter. Her kunne virksomheder søge midler til at løse konkrete forretningsmæssige udfordringer eller teste en specifik idé. Desuden fik SMV’er mulighed for at demonstrere nye teknologier og metoder gennem særlige en til en-forløb. Alt sammen med det formål at styrke deres produktion. 

I årene 2014-2018 afholdt MADE 16 innovationskonferencer, 12 såkaldte Open Labs og lige så mange virksomhedsbesøg. Knap 3.000 deltagere har taget del i de 40 efterspurgte aktiviteter, som ofte havde lange ventelister. 

Publikationer

Demonstrationsprojekter

MADE har iværksat 35 skræddersyet demonstrationsprojekter og 6 klyngeprojekter til at løse virksomhedernes konkrete udfordringer. Resultaterne kan læses i nedensstående rapport:

Innovationsaktiviteter

MADE har i samarbejde med Industriens Fond gennemført 16 innovations-
konferencer, 12 Open Labs, 12 virksomhedsbesøg som beskrives forneden:

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport:

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Manufacturing Academy of Denmark (MADE)

Projektejer:
DI - Dansk Industri

Website:
www.made.dk

Støttet med:
2012-2018: 12 mio. kr.
2019-2023: 15 mio. kr.

Projektansvarlig

Nigel Edmondson
Direktør
21 43 46 78
nfedmondson@made.dk

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv opdateret om seneste nyt fra Industriens Fond.