Danmarks klynge for avanceret produktion

MADE - Manufacturing Academy of Denmark
Afsluttet
Bæredygtig produktion

MADE udvikler og tester innovative, digitale løsninger i danske produktionsvirksomheder.

Projektets resultater

  1. Har udviklet og implementeret digitale løsninger, der øger fleksibiliteten, agiliteten og den bæredygtige produktion i danske virksomheder.

  2. Har skabt et mødested for innovative virksomheder på tværs af størrelse, geografi og branche, for at skabe, anvende og dele viden om produktion og teknologi.

  3. Har bygget bro mellem produktionsvirksomheder, GTS-institutter og uddannelsesinstitutioner gennem nyskabende samarbejde, projekter og indtjeningsgenererende aktiviteter.

Etableringen af Manufacturing Academy of Denmark, bedre kendt som MADE, har været med til at gøre Danmark til et af verdens førende produktionslande.

Her er industrien, fonde, foreninger og forskningsmiljøer samlet med et fælles formål – at styrke de danske produktionsvirksomheders konkurrenceevne ved hjælp af viden og relevante værktøjer.

Hen over årene, siden etableringen tog fart i 2011, har initiativet løbende vokset sig større og er i dag en officiel dansk klyngeorganisation inden for avanceret produktion, med flere hundrede virksomheder i medlemskredsen.

MADE er bygget på samarbejde

Industriens Fond har været en del af samarbejdet siden de første idéer blev tænkt og de første streger blev tegnet.

Da det første spadestik blev taget tilbage i 2011 blev organisationen for alvor bygget op med Dansk Industri, Danfoss, Grundfos, NKT, LEGO, FORCE, Terma, Danmarks Tekniske Universitet, Copenhagen Business School, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universitet som de drivende kræfter.

MADE
De første 10 år af MADE’s officielle virke blev fejret i 2014. Blandt andet med en række fysiske fejringer, samt en artikelserie på MADE-hjemmesiden.

Siden 2014 har organisationen opereret som vi, i grove træk, kender den i dag. MADE er blevet udpeget som national dansk klynge for avanceret produktion og har formået at samle mange af de vigtigste aktører i industrien under ét og samme tag, med henblik på at styrke danske produktionsvirksomheders konkurrenceevne.

Jubilæet, som altså bygger på de 10 år fra 2014 til 2024, blev fejret med taler og debatter, samt en artikelserie og tidslinje på klyngens egen hjemmeside.

MADE hjælper med mange ting

MADE er til for mange forskellige aktører i den danske produktionssektor, herunder virksomheder i alle mulige størrelser, teknologileverandører, iværksættere og forsknings- og uddannelsesinstitutioner.

Og brugen af klyngen indeholder da også mange muligheder for medlemmerne. Sparring, afprøvning af nye teknologier, arrangementer, videndeling, bæredygtig produktion, innovation, og internationalisering, for bare at nævne enkelte eksempler.

På baggrund af sit tætte samarbejde med universiteter, forskere og GTS-institutter, hjælper MADE især virksomheder med at udvikle sig inden for seks forskellige områder:

Alle seks områder behandles gennem forskning, teknologiafprøvning, workshops, uddannelsesaktiviteter og andre tiltag.

Og fællesnævneren for dem alle er, at de på hver deres måde bidrager til at løfte danske produktionsvirksomheders innovationshøjde, konkurrenceevne og indtjening.

Aktiviteter af alle slags

MADE afholder med jævne mellemrum arrangementer med varierende temaer. Langt de fleste arrangementer henvender sig direkte til ledere og medarbejdere i danske produktionsvirksomheder.

Arrangementerne præsenteres i klyngens nyhedsbrev og listes i en intuitiv kalender over events og workshops. Her kan interesserede virksomheder altid finde ny viden og mange af arrangementerne er åbne for både medlemmer og ikke-medlemmer.

Ud over de fysiske arrangementer og workshops, så udgives der løbende videoer og podcasts, der alle beskæftiger sig med produktion, innovation, iværksætteri, vækst og konkurrenceevne.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Manufacturing Academy of Denmark (MADE)

Projektejer:
MADE - Manufacturing Academy of Denmark

Periode:
2012-2024

Støttet med:
2012-2018: 12 mio. kroner
2019-2024: 15 mio. kroner

DEMONSTRATIONSPROJEKTER

MADE har gennemført en række skræddersyede demonstrationsprojekter og klyngeprojekter, for at løse konkrete virksomhedsudfordringer:

Kontakt

Nigel Edmondson
Direktør
21 43 46 78
nfedmondson@made.dk

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.