Landsdækkende hub skal højne cybersikkerheden

Aktiv
Cybersikkerhed

Med en landsdækkende hub for cybersikkerhed sætter Industriens Fond yderligere fokus på at skabe kommercialiserbar innovation i danske virksomheder. Det skal gøre cybersikkerhed og dataetik til et dansk konkurrenceparameter.

Små og mellemstore virksomheder er langt fremme, når det gælder udviklingen af innovative services og produkter, men i takt med at virksomheder verden over bliver udsat for nye trusler i form af cyberangreb, ligger der et uudnyttet vækstpotentiale inden for produkter og løsninger med høj sikkerhed.

Danish Hub for Cyber Security vil accelerere innovation og udvikling inden for cybersikkerhed for start-ups og andre danske virksomheder ved at opbygge og understøtte et økosystem, hvor universiteters, erhvervsakademiers og GTS-institutters kapacitet, kompetencer og infrastruktur indenfor forskning, uddannelse og entreprenørskab stilles til rådighed.

Således skal Danish Hub for Cyber Security fungere som et knudepunkt inden for it-sikkerhed, der samler danske videninstitutioner og virksomheder med interesse for sikker teknologiudvikling og bygger bro i det danske cybermiljø og bro til det internationale cybermiljø.

Projektet henvender sig primært til SMVer, starts-ups og leverandører med behov for en øget sikkerhed i deres produkter og serviceydelser.

Aktiviteter

Cyberhub kommer til at give organisationer og virksomheder mulighed for at udvikle og lære med henblik på at skabe ny viden, nye værktøjer, nye projekter og et fælles netværk.

Hubben vil igangsætte en række aktiviteter, der understøtter sammenhængskraften i cybermiljøet gennem fx fokus på videndeling og netværk, kapacitetsopbygning samt forretningsudvikling gennem projekter inden for innovation og entreprenørskab samt international brobygning. 

Målsætning

Danish Hub for Cyber Security vil være facilitator og katalysator for danske aktører med henblik på at løfte Danmark til et internationalt anerkendt land for sikre cyberløsninger. Cybersikkerhed skal udvikles til et konkurrenceparameter som vil styrke dansk konkurrenceevne igennem øget eksport af IT-produkter og services. Det vil hubben bl.a. gøre ved at øge antallet af innovative virksomheder, iværksættere, job og specialister samt mindske sårbarheder og omkostninger i dansk udviklet software og hardware.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Cyber Hub

Projektejer:
DigitalLead

Website:
Cyber Hub

Periode:
2019-2023

Støttet med:
21 mio. kr.

CYBERINDSATS

Industriens Fond har iværksat en særlig indsats inden for cybersikkerhed. Læs mere om indsatsen her.

KONTAKT

Projektansvarlig  og kontakt
Carolina Benjaminsen
CEO
53 38 01 22
Cb@digitallead.dk

Kristoffer Buch
Danish Hub for Cybersecurity
21 18 00 63
kb@digitallead.dk

Kontakt

Malene Stidsen

Programchef, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.