Ambitiøse hardware-iværksættere accelereres til succes

Danish Tech Challenge
Aktiv
Iværksætteri

Danish Tech Challenge er Danmarks første og eneste acceleratorprogram, der udelukkende fokuserer på startups, som udvikler hardwareprodukter. Med programmet understøttes iværksætternes vækst, og ambitionen er, at flere iværksættere skal overleve de første svære år og efterfølgende skabe succes og global eksport.

Projektets topprioriteter

  1. Accelerere udviklingen af lovende danske hardware-startups.

  2. Tilføre forretningsmæssig know-how til deltagende virksomheder.

  3. Uddele Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Danish Tech Challenge skal sikre at flere danske hardware-iværksættere lykkes med at skabe succesfulde virksomheder og global vækst.

Gennem et velstruktureret vækstforløb, styrkes de teknologitunge hardware-virksomheder inden for temaer som produktudvikling, patentering, salg, bæredygtighed, go-to-market-strategi og andre vækstorienterede discipliner.

Med et acceleratorprogram som Danish Tech Challenge understøttes overførslen af teknologi fra universiteter til erhvervsliv ved at langt hovedparten af de videnstunge iværksættere baserer deres forretningsmodeller på viden og forskning fra et af de danske universiteter.

Danish Tech Challenge er et fællesskab for vækstvirksomheder

Danish Tech Challenge er et intensivt vækstforløb hvor deltagerne flytter ind i FutureBox i Lyngby. Her arbejder de med deres forretningsidéer og benytter de tilbud, som projektet stiller til rådighed i form af ekspertise, maskiner og materialer.

Hver kohorte af iværksættere indeholder 20 deltagende virksomheder, og de tages igennem et fire måneder langt forløb, som har til formål at klæde dem godt på til de mangefacetterede udfordringer, som startups ofte møder. Det gælder blandt andet forretningsforståelse, kapitalrejsning, produktudvikling, jura, godkendelsesbehov, markedsføring, internationaliseringsstrategier og meget andet.

Undervejs i acceleratorforløbet samarbejder hver enkelt virksomhed med eksperter på områder der er relevante for netop dén pågældende virksomhed. Således tilbyder programmet altså både generiske kurser og workshops, men formår også at møde særlige behov og løse specifikke problemstillinger på vejen mod øget vækst og global eksport.

Særligt har Danish Tech Challenge også fokus på at hjælpe virksomhederne med at rejse kapital og derigennem bane vejen for fremtidig udvikling, succes og markedsføring.

Én virksomhed vinder Industriens Fonds Iværksætterpris

Ved afslutningen af hver kohorte vurderes de 20 deltagende virksomheder og der udvælge én vindervirksomhed, som har præsteret særligt godt. Denne virksomhed kåres som vinder af Danish Tech Challenge og modtager Industriens Fonds Iværksætterpris, samt den medfølgende præmie på 500.000 kroner.

Danish Tech Challenge er blevet afholdt én gang hvert år siden 2014 og listen over tidligere vinder indeholder i dag en lang række af spændende virksomheder.

Vindervirksomhederne står dog ikke alene med deres succes. Gennem årene har både vindere og øvrige deltagervirksomheder formået at vokse sig til solide og robuste virksomheder.

Imponerende iværksættere

Tallene taler et tydeligt sprog og viser, at Industriens Fond er lykkedes med at skabe et attraktivt og velfungerende acceleratorforløb for målrettede hardware-iværksættere. Siden 2014 og frem til og med 2023 har Danish Tech Challenge accelereret 200 startups.

De har modtaget 2,7 milliarder kroner i investeringer og der er skabt i omegnen af 1.500 arbejdspladser. Derudover er det bemærkelsesværdigt, at to ud af tre tidligere deltagervirksomheder i dag eksporterer til udenlandske markeder.

Der kan læses mere om deltagerne på projektets hjemmeside og derudover udgiver Danish Tech Challenge hvert år et magasin, der dykker ned i både virksomhederne og nogle af de tematikker som præger projektet år for år.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Danish Tech Challenge

Projektejer:
DTU Science Park

Periode:
2013-2024

Støttet med:
2013 - 2014: 2,9 mio. kroner
2015 - 2017: 9,0 mio. kroner
2018 - 2020: 10,5 mio. kroner
2021 - 2023: 13,7 mio. kroner

Flere år frem

Danish Tech Challenge blev startet op af Industriens Fond og DTU Science Park i 2013 og udspringer af Industriens Fonds særlige temaindkaldelse med fokus på danske vækstiværksættere, som fonden igangsatte samme år. Siden 2014 har Danish Tech Challenge været afholdt én gang hvert år.

Kontakt

Projektansvarlig:
Steen Donner
Adm. direktør
45 86 41 00
sd@dtusciencepark.dk 

Projektleder:
Kristine Sylvest Brinks
Program Manager
26 80 03 34
ksb@dtusciencepark.dk

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.