Ukrainske kvinder

Sådan arbejder vi med iværksætteri i Industriens Fond

Iværksætteri Sådan arbejder vi med iværksætteri i Industriens Fond
Hvorfor iværksætteri?
Vores fokus

Danmark har brug for iværksættere

Nye virksomheder bidrager med kreativitet, konkurrence og innovation af det eksisterende erhvervsliv. Og det er afgørende for at løse globale udfordringer.

Læs mere
Baggrund

Få danske startups bliver store etablerede virksomheder?

Hvis det ikke er mod, kreativitet og iværksætterånd, vi mangler i Danmark, hvad er det så?

Læs mere
From Founder to Leader
Baggrund

Manglende ledelseserfaring spænder ben for iværksættere

Ledelse er ofte en disciplin, som iværksættere ikke bruger tid på i begyndelsen. Men med vækst bliver der brug for god ledelse, og det kræver mental omstilling.

Læs mere
Icon of blyant

Projekter

Industriens Fond har +30 aktive projekter, der adresserer iværksætteri – 25 pct. af vores aktive projekter understøtter iværksætteri

Icon of virksomhed

Understøttelse

Industriens Fond hjælper pt. +1300 enkeltstående iværksættere eller/og startups og scale ups i kraft af vores projekter

Icon of penge

Bevillinger

Industriens Fond har akuelt bevilliget +300 mio. kr til projekter, der understøtter dansk iværksætteri

Dansk økosystem i positiv udvikling

Danmark har løftet sig på internationale ranglister over anerkendte økosystemsnationer.

Vi rykker frem og potentialet er større, givet højt uddannelsesniveau, gode rammevilkår, høj grad af tillid og fleksibilitet, et generelt stærkt brand samt ikke mindst stærke understøttende fællesskaber.

Særligt Fintech, Healthtech og Robotics fremhæves internationalt som danske startup styrkeområder men også hardware og IoT.

 

Kilde: Startupblink

DK skaber for få højvækstvirksomheder

Det er svært for startups at skalere og opnå hurtig vækst og vokse sig større, sammenlignet med andre lande. Over en 10 årig periode er Danmark faldet tilbage på listen over lande med flest højvækstvirksomheder fra en 9. plads til en 22. plads i Europa. Udviklingen er gået tilbage i antallet af højvækstvirksomheder efter at have toppet i 2016.

Til gengæld står virksomhederne for en femtedel af den samlede fremgang i værditilvæksten i den private sektor og for knap en ottendedel af eksportfremgangen i årene 2017-2020. Det er langt større andele, end antallet af virksomheder tilsiger.

Kilde: DI

Rapport

I rapporten her finder du læringer og erfaringer fra Copenhagen Fintech. Du finder blandt andet et sæt anbefalinger til, hvordan man hurtigt udvikler startup-drevne clusters i en dansk sammenhæng.

Læs mere

Aktuelt

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.