Nyskabende teknologier nyder godt af internationalt netværk

Afsluttet
Internationalisering

Projektet vil etablere en international DeepTech Alliance, der skal styrke danske deep tech startups samarbejde med universiteter og teknologitunge virksomheder.

Projektet vil etablere en DeepTech Alliance, der forbinder universitetsnære inkubatorer, deep tech startups og innovative industrivirksomheder internationalt. Formålet med projektet er at sikre, at danske deep tech startups får et internationalt mindset og vokser, også internationalt, samt understøtte dem i deres udvikling af teknologier.

Den global alliance skal samarbejde om at dele viden og best practice og facilitere samarbejder mellem startups, inkubationsmiljøer og etablerede teknologitunge virksomheder. 

Projektets primære målgruppe er danske deep tech start-ups og mellemstore virksomheder som udgangspunkt inden for cleantech-segmentet.

METODE

Projektets udvikling, aktiviteter og leverancer gennemføres over tre faser:

1. fase: Etablering
I denne fase designes DeepTech Alliance programmet. Dette gøres ved blandt andet at foretage en behovsafdækning i form af dialog med deep tech start-ups og etablerede teknologivirksomheder.

2. fase: Test af samarbejdet
I denne fase testes samarbejdet og DeepTech Alliance konceptet i praksis. I denne fase vil projektet ydermere foretage en screening og udvælgelse af start-ups og små og større virksomheder og facilitere 10 konkrete validerende virksomhedsforløb for danske start-ups i samarbejde med aktører i et af de øvrige internationale innovationsmiljøer.

3. fase: Scale-up til  internationale vidensmiljøer
I tredje fase udvides DeepTech Alliance med yderligere 4 internationale inkubatorer/acceleratorer.

EFFEKT

Projektet forventer en bæredygtig Global Alliance, som effektivt sikrer udvikling og vækst af de bedste danske deep tech startups og mellemstore virksomheder gennem samarbejde med internationale innovationsmiljøer. Der er opstillet følgende målsætninger for projektet:

  • 50 danske start-ups får via DeepTech Alliance adgang til ny viden, samarbejdspartnere eller kapital, som styrker deres innovation, time-to-market udviklingstempo og adgang til ny kapital
  • 10 etablerede virksomheder har opnået værdi via innovationssamarbejder, scouting, inspiration osv.
  • 8 ud af 10 deltagende virksomheder bekræfter, at de fortsat ønsker at tage del i DeepTech Alliance
  • 5 inkubations- og acceleratormiljøer er ved projektets afslutning medlemmer af DeepTech Alliance
  • I alt 20 nye innovationssamarbejder/ partnerskaber mellem danske og internationale deep-tech aktører
  • DeepTech Alliance er blevet omtalt 20 gange i danske medier og 20 gange i internationale medier

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
DeepTech Alliance

Projektejer:
DTU Science Park

Periode:
2019-2021

Støttet med:
4,0 mio. kroner

FUTUREBOX

Futurebox er et nyt incubations- og accelerationshus for deep tech og hardware entreprenører, hvor DTU Science Parks innovationsaktiviteter samles. Læs mere om det her.

LINKEDIN

På baggrund af temaindkaldelsen er oprettet en gruppe for emnet Globale Alliancer, hvor der fremadrettet informeres yderligere om initiativet og processen med at definere indsatser, aktiviteter og arbejdsområder.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Steen Donner
Direktør
Telefon: 20 88 39 29
Mail: sd@dtusciencepark.dk

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.