Nordic Health Lab

Aktiv
Nye teknologier

Projektet skal skabe et fundament for fremtidens sundhedsløsninger ved at bygge bro mellem virksomheder og det offentlige sundhedsvæsen.

Projektet har siden den første bevilling fra Industriens Fond i 2018 arbejdet på at etablere et living lab, som skal udvikle, teste og demonstrere innovative og kommercialiserbare sundhedsløsninger i et tæt samarbejde mellem virksomheder, vidensinstitutioner og det offentlige sundhedsvæsen. 

Nordic Health Lab er i dag et landsdækkende sundheds-lab med testarenaer på danske hospitaler og i kommunernes genoptræningsmiljøer. Testarenaerne stiller det relevante sundhedsfaglige miljø til rådighed til test af løsninger for på den måde at finde nye og innovative løsninger til nogle af deres store udfordringer.  

Nordic Health Lab vil med den nye bevilling have et styrket fokus på at modne virksomheder til vækst og kapitalsøgning. Dette blandt andet ved at tilbyde virksomhederne screening og kvalificering af virksomhedernes løsninger med henblik på at starte forløb i en eller flere testarenaer. Ligeledes hjælper lab’et med adgang til sundhedsvæsenets økosystemer, med at opbygge fast-track testforløb og med rådgivning, der skal modne virksomhederne til vækst og kapitalsøgning. 

Målgruppen for projektet er startups, SMVer og store virksomheder indenfor medico, farma, tech og digitale løsninger, der via lab’et får mulighed for at teste og implementere deres løsninger på sundhedsfaglige udfordringer. Derudover inddrages sundhedsøkosystemet med netværk og vidensinstitutioner med forskningsbaserede løsninger. 

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Nordic Health Lab

Projektejer:
Nordic Health Lab

Periode:
2018-2024

Støttet med:
2018-2021: 8,9 mio. kr.
2021-2024: 10 mio. kr.

PROJEKTPARTNERE

Nordic Health Lab består bl.a. af testarenaerne på Nordsjællands Hospital, regionshospitalet Horsens og regionshospitalet Gødstrup. Der udvides løbende med flere testarenaer.

Derudover samarbejder Nordic Health Lab med en lang række aktører, herunder virksomheder, sundhedsøkosystemet og uddannelsesinstitutioner.

KONTAKT

Projektejer
Jesper Juel-Helwig
CEO
50 89 78 10
jjh@nordichealthlab.com

Projektleder
Pia Andersen
projektchef
25 94 24 52
pia@nordichealthlab.com

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.