Acceleratorprogram for klimaiværksættere skal få grøn eksport til at blomstre

Aktiv
Bæredygtig produktion

GreenUP Accelerator er et acceleratorprogram, hvor klimaiværksættere på early-stage-niveau klædes på til skalering og vedvarende global vækst.

Projekts topprioriteter

  1. At bidrage til at flere grønne danske virksomheder får mulighed for at skalere og dermed kommercialisere og eksportere deres grønne teknologier.

  2. At hjælpe virksomheder med at få kontakt til og dialog med investorer.

  3. At teste en ny accelerationsmodel med fokus på at bringe iværksættere ind i en ”gear up” fase.

Dansk erhvervsliv er førende indenfor grøn teknologi. Og danske iværksættere har potentialet til at levere produkter og løsninger, der kan modvirke de globale klimaforandringer. Men succesraten for iværksættere er lav og det kan desværre forhindre, at innovative CO2-reducerende virksomheder finder vej fra forskningslokalet og ud på markedet. Den udfordring skal GreenUP Accelerator være med til at løse.

Udfordringen med virksomheders skaleringsproblemer skitseres blandt andet i en undersøgelse fra OECD, der viser, at kun 4 procent af alle startups når fra den indledende opstartsfase og videre til skaleringsfasen, og opnår at have flere end 10 ansatte.

Samtidigt bruges op mod 50 procent af iværksætternes tid, penge og ressourcer på at søge ny risikovillig kapital. Mange iværksættere har derfor brug for hjælp til at modne deres virksomhed, forretningsmodel og go-to-market-strategi, samt til at sikre finansiering.

GreenUP Accelerator afkorter vejen mod vækst

GreenUP Accelerator udviklet en ny model for acceleratorprogrammer, som har haft fokus på at bringe startups ind i en ”gear up” fase, hvor strategi, systemer, processer og andre forretningskritiske elementer er omdrejningspunktet, fremfor de mere eksplorative og dynamiske processer, der ellers typisk kendetegner acceleratorprogrammer.

Se med i videoen og få et indblik i hvordan det er at være med i GreenUP Accelerator.

Programmet har særligt fokus på startups med banebrydende CO2-reducerende teknologier eller forretningsmodeller inden for landbrug, fødevarer, energi, industri, ejendomsadministration, byggeri og transport. Det forventes desuden at de deltagende virksomheder er cirka 12-18 måneder fra markedet og at de første fuldtidsansatte allerede er på plads.

Resultater indikerer at GreenUP er på rette vej

Flere vækstparate virksomheder har allerede været igennem acceleratorforløbet. Dels 14 virksomheder i 2021, dels 15 virksomheder i 2022. Og det er sket med stor succes.

Det har vist sig, at det, at arbejde stringent med skalering og internationalisering, sammen med et stærkt fokus på dialog med investorer, udfylder et hul i markedet hos de grønne iværksættere og reelt hjælper dem med både at overleve og komme godt i gang med at vokse på det globale marked.

GreenUP Accelerator fungerer i praksis på den måde, at der i den indledende fase af programmet udvælges 30 startups som deltager på 1-uges bootcamp. Herefter går 15 virksomheder videre til det egentlige acceleratorprogram som i alt har 20 måneders varighed og består af tre dele.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
GreenUP Accelerator

Projektejer:
DTU Science Park

Periode:
2020-2026

Støttet med:
2020 - 2022: 4,2 mio. kroner
2022 - 2026: 14,8 mio. kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af DTU Science Park i samarbejde med The Footprint Firm og læner sig op ad Industriens Fonds strategi, der blandt andet fokuserer meget på internationalisering og dansk erhvervslivs evne til at komme med løsninger på store globale udfordringer – herunder klimakrisen.

KONTAKT

Projektejer:
Steen Donner
CEO
DTU Science Park
20 88 39 29
sd@dtusciencepark.dk

Projektansvarlig:
Thomas Hebo Sparring
Program Manager
51 96 22 35
ths@dtusciencepark.dk

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.