Et kraftværk for den grønne omstilling

Svanemølleværket
Afsluttet
Nye teknologier

Projektet undersøgte potentialet for at etablere en hub i Svanemølleværket med tilknytning til Danmarks Tekniske Museum.

Industriens Fond støttede i 2017 et forstudie og prospekt for et nyt nationalt teknisk museum og i kølvandet derpå, i 2019, præsenterede Danmarks Tekniske Museum visionen for, hvordan Svanemølleværket kan transformeres til et nyt Danmarks Tekniske Museum med en tilhørende hub.

I samarbejde med udviklingsselskabet By & Havn, som ejer grunden, hvor Svanemølleværket ligger, har Bygningsfondet DTM 4.0 etableret et partnerskab omkring museumsplanerne og udnyttelsen af de i alt 22.000 m2, som værket rummer.

Som en del af forstudiet og prospektet for et nyt Danmarks Tekniske Museum, har et internationalt team af konsulenter i samarbejde med Dorte Mandrup Arkitekter præsenteret et forslag til overordnet udstillingsdesign og hvordan bygningen kan transformeres. Af de i alt 22.000 m2 foreslås op til 12.500 m2 anvendt til museum.

Projektet kunne konkludere, at Svanemølleværket har stort potentiale til at blive et unikt samlingspunkt og kraftværk for idéer og innovation, der kan accelerere og oplyse Danmarks omstilling til klimanation og teknologisamfund.

Svanemølleværket
Analyse

Læs rapporten

Læs den samlede potentialeanalyse af Svanemølleværket som hub for teknologi og bæredygtighed.

Læs rapporten

Analysen konkluderede blandt andet, at den grønne omstilling har brug for et samlingssted, som kan forløse tværsektorielle samarbejder og tværfaglige kompetencer og bringe Danmark på omgangshøjde med de ambitiøse satsninger og udviklingsmiljøer, som netop i disse år skyder frem i mange lande omkring os.

I byer som Helsinki, Berlin, Amsterdam og Barcelona etableres nye teknologihubs som en del af byudviklingen og i de fleste tilfælde er det med bæredygtighedsmål som prisme til fremtiden.

Et ambitiøst koncept i Svanemølleværket vil sætte København på landkortet – og kan, sammen med det planlagte museum, sætte rammerne om de visioner, strategier, idéer, erfaringer og debatter, der over de næste årtier vil være helt centrale for Danmarks omstilling til klimanation og teknologisamfund.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Hub i Svanemølleværket

Projektejer:
By & Havn og Bygningsfondet DTM 4.0

Periode:
2020-2022

Støttet med:
0,7 mio. kroner

Potentialeanalyse

I analysen konkluderes der på Svanemølleværkets store potentiale for at blive et varetegn og hub for Danmarks grønne omstilling.

KONTAKT

Projektejer:
Jens Refslund Christensen
Direktør
Danmarks Tekniske Museum
​93 86 95 71
jrc@tekniskmuseum.dk

Kontakt

Anders Wils

Direktionskonsulent

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.