Små virksomheder skal vokse via viden fra universiteterne

SMV Vækst
Aktiv
Nye teknologier

Viden skaber vækst. Derfor skal små og mellemstore virksomheder blive bedre til at udnytte ny viden og teknologi fra universiteterne.

Projektets topprioriteter

  1. Styrke samarbejdet mellem universiteterne og de små og mellemstore virksomheder i Danmark.

  2. Løfte innovationshøjden i små og mellemstore virksomheder.

  3. Understøtte et entreprenant mindset i små og mellemstore virksomheder, så innovation og teknologiudnyttelse i højere grad fører til ny forretning, øget vækst og stærkere konkurrenceevne.

Små og mellemstore virksomheder i Danmark orienterer sig ikke nok mod universiteterne. Dermed går de glip af den viden og innovationskraft som universiteterne rummer – og derudover mistes også adgangen til de mange forskellige samarbejdsmuligheder, der byder sig til i relationen mellem universitet og virksomhed.

Med projektet SMV Vækst vil Industriens Fond være med til at åbne dørene ind til den guldgrube af viden som findes på universiteterne og ydermere hjælpe danske virksomheder med at arbejde professionelt og struktureret med innovation og udvikling af egen forretning.

SMV Vækst virker med faseopdelte forløb

Projektet er bygget op i fire faser, der gentages fire gange hen over de kommende år.

Projektet forventer at mindst 20 små og mellemstore virksomheder gennemfører forløbet og at det tematiske fokus i SMV Vækst især vil rette sig mod digitalisering og bæredygtighed.

Som led i projektet vil mere end 100 studerende fra universitetet desuden bidrage til virksomhedernes – og dermed projektets – fremdrift og succes.

Med en stærk forankring på Danmarks Tekniske Universitet og en tæt organisatorisk relation til de allerede eksisterende uddannelses-, innovations- og forretningsudviklingsinitiativer som findes på universitetet, forventes det at SMV Vækst over tid indlemmes som en del af de daglige aktiviteter hos DTU Entrepreneurship og dermed i fremtiden kommer til at eksistere som en fast del af Danmarks Tekniske Universitet, der både strategisk og i praksis har stort fokus på iværksætteri, på innovation og på positive bidrag til den teknologitunge del af erhvervslivet.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
SMV Vækst

Projektejer:
Danmarks Tekniske Universitet

Periode:
2022-2025

Støttet med:
3,7 mio. kroner

Innovation

Små og mellemstore virksomheders innovationsevner er et vigtigt element i Industriens Fonds strategi.

Kontakt

Projektejer
Marianne Thellersen
Senior Vice President
Danmarks Tekniske Universitet
40 51 44 10
mthel@dtu.dk

Projektansvarlig
Thomas J. Howard
Professor
Danmarks Tekniske Universitet
50 11 59 82
thow@dtu.dk

Kontakt

Brian Christensen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.