Bootcamp i bæredygtighed fyrer op for de unges innovative kompetencer
Elever og lærere inspireres til at sætte kreativitet, innovation og bæredygtighed øverst på dagsordenen.
Projektets resultater
Har udbygget elevers mulighed og kapacitet til at arbejde med idégenerering og innovation.
Har styrket elevers kreative selvtillid og innovative kompetencer indenfor bæredygtig udvikling.
Har inspireret børn og unge til at interessere sig yderligere for teknik, teknologi og naturfag.
I første omgang handlede projektet om at afholde Skolernes Innovationsdag. Her trænedes danske skoleelevers nytænkning og idérigdom, og eleverne fik en styrket ballast og bevidsthed i forhold til at blive mere innovative, ved at styrke deres kreative selvtillid og innovative kompetencer.
Det var således ambitionen, at Skolernes Innovationsdag skal være for hjernen, hvad Skolernes Motionsdag er for hele kroppen.
Skolernes Innovationsdag blev afholdt den sidste fredag før påskeferien på alle de tilmeldte skoler. Alle landets skoler kunne deltage gratis, og de kunne gøre brug af det undervisningsmateriale, som Experimentarium stillede til rådighed på deres hjemmeside.
Der var undervisningsmateriale til alle klassetrin. Men Skolernes Innovationsdag blev imidlertid udfordret af corona-pandemien.
Bootcamp i bæredygtighed
På den baggrund – altså udfordringerne med at holde et nationalt kæmpe-arrangement som Skolernes Innovationsdag – omdannedes projektet til at blive en række mindre decentrale arrangementer om innovation, grøn omstilling og bæredygtig produktion.
Således udvikledes innovationsværkstedet ’Bootcamp i bæredygtighed’ for 7. og 8. klassetrin. Formålet med ’Bootcamp i bæredygtighed’ var at give eleverne mulighed for at arbejde med idégenerering og innovation via autentiske narrativer, der kræver, at de løser en udfordring.
På den måde skulle projektet sørge for at eleverne får en succesoplevelse med at løse udfordringen ved brug af ingeniørens arbejdsmetode og engineering som koncept.
Særligt var formålet ved ’Bootcamp i bæredygtighed’, at eleverne får øje på handlemuligheder og får styrket deres kompetencer til at vurdere problemstillinger og løsninger omkring bæredygtig udvikling.
Samlet set blev ’Bootcamp i bæredygtighed’ udbudt via Experimentariums hjemmeside helt frem til og med 2023.
Relaterede projekter
Odense Robotics Startup Accelerator
Nye teknologier
Motorvej For Materialeviden
Nye teknologier
Rumrejsen 2023
Nye teknologier
SMV Vækst
Nye teknologier
From Founder to Leader
Nye teknologier
Blockchain Business for Commerce & Design
Nye teknologier
Vækstteknologicenteret Manufactory
Nye teknologier
LogTech Innovation Hub
Nye teknologier
SME Navigator
Nye teknologier
Projektdata
Projektet
Bootcamp i bæredygtighed
Experimentarium
2017-2023
2,1 mio. kroner