Erhvervsfremmeprojekt øger virksomheders konkurrencekraft gennem kunstig intelligens

Aktiv
Nye teknologier

Individuelt tilrettelagte udviklingsforløb skal hjælpe danske virksomheder med at omsætte vækstmuligheder til målrettet handling. Det sker blandt andet ved hjælp af rådgivning og en AI-drevet digital platform, der samlet set styrker virksomhedernes strategiske beslutningsgrundlag.

Projektets topprioriteter

  1. Skabe varig og styrket fremtids- og kriseparathed blandt deltagende virksomheder

  2. Udvikle digital vidensplatform med værktøj og best practises

  3. Gøre fremtids- og kriseparathed til et konkurrenceparameter 

Fremtidsparate virksomheder klarer sig generelt bedre på det internationale marked. Og her ligger et stort potentiale blandt danske virksomheder, som i stigende grad udfordres af en uforudsigelig verden. Virksomhederne mangler de rette værktøjer og kompetencer til at kunne træffe kvalificerede strategiske valg.

Med afsæt i virksomhedernes forretningsmæssige behov udvikler SME Navigator derfor den AI-drevne digitale vidensplatform, Horizon scanning-platform. Platformen skal ved hjælp af AI-drevet data styrke virksomhedernes forudsætninger for at realisere vækstmuligheder og styrke robusthed. Blandt andet ved at gøre det muligt for virksomhederne, gennem en kvalificeret tilgang, at træffe kritiske beslutninger om fremtiden og dermed eksekvere strategisk på et tidligere tidspunkt og med rettidig omhu.

Projektet består af to hovedaktiviteter. Én, der skal give fremtidsindsigt til virksomhederne og én, der skal sikre virksomhedernes fremtidsparathed.

Projektet skal øge danske virksomheders fremtids- og kriseparathed, som i stadigt større grad udgør en konkurrenceparameter i en omskiftelig verden.

Projektet henvender sig primært til små og mellemstore fremstillings- og teknologivirksomheder med stort vækstpotentiale, som agerer i international konkurrence.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
SME Navigator

Projektejer:
Instituttet for Fremtidsforskning

Website:
SME Navigator

Periode:
2021-2023

Støttet med:
5,9 mio. kroner

Kontakt

Projektejer
Daria Krivonos
CEO
Instituttet for Fremtidsforskning
29 32 59 31
dka@cifs.dk

Projektansvarlig
Simon Fuglsang Østergaard
Senior Advisor and Futurist
Instituttet for Fremtidsforskning
31 26 83 26
sio@cifs.dk

Kontakt

Nadika Bulathsinhala

Projektleder, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.