Skarpe startups skaber bedre sundhed

Et nyt hold af iværksættere er blevet udvalgt til at deltage i Danish Tech Challenge. Flere af dem vil løse presserende problemer inden for sundhed, sikkerhed og velfærd.

Tyve nye deltagere er klar til at tage hul på årets udgave af Danish Tech Challenge. Teknologisk er virksomhederne vidt forskellige og boltrer sig blandt andet inden for 3D-print, datahåndtering og IoT-produkter.

Men selvom de tyve startups er meget forskellige, så er der også lighedspunkter. Flere af virksomhederne beskæftiger sig nemlig med sundhed. Mens nogle arbejder med forebyggelse, arbejder andre med behandling – og så er der også nogle innovative hjælpemidler at finde blandt årets deltagere i Danish Tech Challenge.

At det netop er sundhed, der stikker ud, giver god mening. Det er en branche i vækst og efterspørgslen efter innovative sundhedsprodukter er stor og voksende mange steder i verden.

Desuden er sundhed en dansk styrkeposition, hvilket yderligere understøtter at også startups inden for sundhedssektoren kan opnå global succes.

Og at potentialet er til stede fremgår tydeligt af den analyse af eksportpotentialer og -markeder for dansk life science industri, som Udenrigsministeriet og Sundhedsministeriet udgav i 2021, med fokus på de eksportmarkeder, hvor den danske eksport kan løftes.

Det er også i det lys, at Industriens Fond støtter tiltag som Health Tech Hub Copenhagen, Nordic Health Lab, Nation of Health, CPHlabs, SDG Landing Pad og Praksis- og Innovationshuset, der alle hjælper danske virksomheder inden for sundhedsindustrien med at udvikle sig og vokse – enten i de tidlige år som iværksættere eller i en efterfølgende vækstfase, hvor ekspansion og eksport er øverst på dagsordenen.

Hvem er de 20 startups?

Selvom sundhedsløsningerne mængdemæssigt skiller sig ud blandt de tyve deltagere i Danish Tech Challenge, så er der også meget andet på tapetet hos de tyve startups.

Sammen med DTU Science Park har Industriens Fond netop løftet sløret for, hvilke tyve virksomheder, der deltager i årets udgave af Danish Tech Challenge.

Og det er et interessant kuld, der til efteråret flytter ind i FutureBox for at forbedre forretningen gennem det fire måneder lange – og meget intensive – vækstforløb. Klik på dem og lær dem at kende:

Det er tiende gang at Industriens Fond og DTU Science Park afholder Danish Tech Challenge. Sundhed, velfærd og forebyggelse har altid haft en stor plads i projektet og der har været mange virksomheder igennem, der har lavet fysiske produkter og hjælpemidler til sundhedssektoren.

Men derudover har der også været mange applikationer og digitale IoT-løsninger med i Danish Tech Challenge, som på den ene eller den anden måde har været i berøring med sundhedssektoren.

En grøn retning

Ud over det sundhedsrelaterede, så har der også – gennem alle år – været virksomheder med i Danish Tech Challenge, som arbejder med løsninger inden for bæredygtighed.

Netop den grønne omstilling, verdensmålene og virksomheders arbejde med ESG er i dag en integreret del af accelerationsprogrammet, som de tyve virksomheder gennemgår hen over de kommende måneder.

Men derudover har Industriens Fond og DTU Science Park også lavet et særligt opskaleringsforløb for virksomheder der laver CO2-reducerende produkter og løsninger.

Det hedder GreenUP Accelerator og holder også til på Danmarks Tekniske Universitet om end de deltagende vækstvirksomheder kommer mange forskellige steder fra.

Slutter med en fest

Når dette års udgave af Danish Tech Challenge når til vejs ende, kåres årets vinder ved et festligt pitch event.

Her overrækkes Industriens Fonds Iværksætterpris til vindervirksomheden, der også modtager en præmiecheck på 500.000 kroner.

Sidste år var det en sundhedsvirksomhed, der løb med sejren. Se hvem det var i videoen her:

Se videoen, der opsummerer sidste års udgave af Danish Tech Challenge.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.