Nye fysiske rammer fremmer innovationen
Praksis- og Innovationshuset er i dag rammen et innovationsmiljø, hvor studerende og erhvervsliv har adgang til den nyeste viden og forskning og derigennem sammen kan udvikle nye arbejdsgange, metoder og produkter.
Gennem projektet er det nye undervisnings- og innovationslaboratorium, Praksis- og Innovationshuset, blevet opført på Nørrebro i København.
Hermed er der nu opbygget et innovativt læringsmiljø med testlaboratorier og simulationsmiljøer på Københavns Professionshøjskolen.
Her kan studerende og undervisere sammen med erhvervslivet udvikle og teste produkter, metoder og idéer inden for HealthTech, MedTech, WelfareTech og andre sektorer – baseret på den nyeste viden og forskning.
På den måde har danske virksomheder nu fået adgang til et praksisnært innovations- og testmiljø, hvor nye produkter og løsninger kan prøves af og evalueres.
Den primære målgruppe for Praksis- og Innovationshuset er velfærdsteknologiske virksomheder og de studerende på de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser.
Derudover er sundhedssektorens øvrige interessenter samt brugere af sundhedsfaglige ydelser også vigtige samarbejdspartnere, så både borgere, beslutningstagere og praktikere er involverede i de innovations- og testforløb som afholdes i huset.
Hvordan fungerer Praksis- og Innovationshuset i praksis?
Huset er først og fremmest en ramme om udvikling af nye produkter i små og mellemstore danske virksomheder.
Produktudviklingsforløbene bygges op omkring en række aktivitetstrin, som den enkelte virksomhed gennemfører:
- Idéudviklingsworkshop:
Virksomheden får sparring på deres idé fra Praksis- og Innovationshusets innovationskonsulenter, der tager tværfaglige grupper af studerende igennem velafprøvede innovationsværktøjer til idégenerering og idékvalificering. De studerende bidrager med faglig viden om målgruppens behov og udfordringer, samt viden om den praksis, som idéen skal kunne implementeres i. - Prototypeworkshop:
De studerende udvikler tidlige prototyper af virksomhedens konkrete idé, der efterfølgende vurderes og bedømmes af virksomheden. - Afprøvningsworkshop:
Virksomheden præsenterer de studerende for de videreudviklede prototyper, der efterfølgende bliver introduceret til et innovativt afprøvningsforløb af prototypen, med forskellige brugerscenarier og målgrupper. Det sker alt sammen i tilpassede lokaler i Praksis- og Innovationshuset. - Showroom:
I kølvandet på de forskellige workshops beslutter virksomheden sig for, om denne ønsker at indgå i et nyt skræddersyet innovationsforløb, hvor det allerede eksisterende produkt kan videreudvikles. Virksomheden kan efterfølgende leje sig ind i Praksis- og Innovationshusets showroom, hvor det nyudviklede produkt udstilles og opleves i en simuleret anvendelse.
Praksis- og Innovationshuset er stadigvæk i fuldt vigør på Københavns Professionshøjskole. Det fortælles der meget mere om i denne podcast:
Projektdata
Projektet
Praksis- og Innovationshuset
Københavns Professionshøjskole
2015-2018
10,5 mio. kroner
Evaluering
Praksis- og Innovationshuset har opnået fine resultater hos både studerende, underviserne og virksomhederne. Evalueringen viser blandt andet, at samarbejdet med Praksis- og Innovationshuset giver virksomhederne nye produktidéer og innovative input til at udvikle, teste og forbedre deres løsninger gennem en unik adgang til de studerende og det praksisnære undervisningsmiljø. Evalueringen og et resume heraf kan læses gennem nedenstående links:
AFSLUTTENDE RAPPORT
Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.