House of Green

Afsluttet
Internationalisering

House of Green skal understøtte og styrke den position, som danske virksomheder har inden for miljø- og energiløsninger.

Formålet med House of Green er at understøtte og styrke den position, som danske virksomheder har inden for miljø- og energiløsninger. Grønne løsninger og produkter er en dansk eksportsucces, og det er et område, der giver mange internationale samarbejdsflader. Den holistiske tænkning og samspil mellem energi, miljø, affald og vand er et dansk særkende.

House of Green blev indviet den 5. september 2013 af H.K.H. Kronprins Frederik og en række danske ministre samt Fondens formand, og er Danmarks velkomstcenter og udstillingsrum for danske miljø-, energi- og klimatilpasningsløsninger. House of Green skal synliggøre dansk erhvervslivs evne til at tænke og agere grønt, nyt og kreativt og dermed understøtte danske virksomheders internationale konkurrenceevne. Den daglige ledelse og administration varetages af State of Green, der er et privat-offentligt samarbejde, der samler viden og information om grønne løsninger i Danmark og resten af verden.

Besøgscenteret har siden åbningen i september 2013 fungeret som en fælles indgang for internationale, kommercielle og politiske beslutningstagere, opinionsdannere og erhvervssamarbejdspartnere. Hvert år modtager State of Green op mod 1.500 udenlandske kommercielle og politiske beslutningstagere, der besøger Danmark for at blive inspireret af grønne danske løsninger og besøge danske virksomheder – og dermed baner vejen for nye kommercielle aftaler og samarbejder. De besøgende besøger alle House of Green og får en rundtur i såvel det fysiske som det virtuelle udstillingsrum.

Centret er opdelt i tre hovedområder: Et interaktivt showroom og besøgscenter, et virtuelt univers med film, touchskærme og et interaktivt landskab, samt et lounge- og mødeområde, som til sammen giver et enestående indblik i de politiske rammebetingelser, forretningsperspektiverne og de tekniske løsninger med særligt fokus på den danske systemintegration. Bevillingen fra Industriens Fond dækker også støtte til aktiviteter og drift.

I 2018 bevilligede Industriens Fond yderligere 3,6 mio. kroner til indretning og formidling. Efter fem års slidtage og godt 13.000 besøgende, har der vist sig et behov for renovering af lokaler og nyt teknologisk udstyr. Beløbet er gået til erstatning af eksisterende touch skærme med ny formidlingsteknologi, ny tidsvarende indretning af lokalerne samt nyt gulv og et nyt loungeområde.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
House of Green

Om projektet

Projektnavn:
House of Green

Projektejer:
State of Green

Tid:
2012 – 2019

Støttet med:
17.780.000 kr.

Website:
House of Green

AFSLUTTENDE RAPPORTer

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i to afsluttende rapporter. Den første giver en indsigt i skabelse af House of Green, mens den anden omhandler bevillingen fra 2018 til revitalisering af indretning og formidling. Rapporterne kan læses nedenfor.

Kontakt:

Projektansvarlig:
Majken Kalhave
Projektleder
Telefon: 29 33 55 03
Mail: mka@stateofgreen.com

Projektansvarlig Industriens Fond:
Morten Mommsen
Projektleder
Telefon: 33 37 62 09
Mail: mm@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.