Danish Water Technology House

Arkiveret
Internationalisering

Ved at etablere et dansk teknologi- og handelshus i Singapore, kan faglig ekspertise og salgskompetencer samles under samme tag. Det skal åbne op for mere eksport - særligt for mindre danske virksomheder.

Industriens Fond har i samarbejde med Ferskvandscentret etableret Danish Water Technology House i Singapore. Projektet er afsluttet og skulle, med udgangspunkt i vandsektoren, undersøge værdien af at have et lokalt placeret handelshus der, ud over det salgsmæssige fokus, også besidder de rette faglige og tekniske kompetencer til at kunne forestå salg af komplicerede løsninger og produkter til lokale kunder.

Ligeledes kunne Danish Water Technology House hjælpe, når danske virksomheder, der var for små til at have egen repræsentation i Singapore, gerne vil ind på markedet i den sydøstasiatiske region.
 

METODE

Projektet tog udgangspunkt i vandsektoren, hvor både Danmark og Singapore var langt fremme på det teknologiske plan, og hvor især sidstnævnte stod over for mærkbare udfordringer i forhold til at skaffe rent drikkevand og lignende.

Danish Water Technology House skulle dog først og fremmest tjene som et eksempel på et tæt samarbejde mellem en gruppe af mindre danske virksomheder i forsøget på at eksportere. Projektforløbet skulle etablere et antal empirisk baserede casestudier, hvor formålet var at dokumentere strukturer, virkemidler og effekter af en konstruktion som Danish Water Technology House.  Der blev taget udgangspunkt i eftervisningen af et antal antagelser, herunder eksempelvis:

  • Forskningen har tidligere bekræftet, at det har en positiv betydning for især små og mellemstore virksomheder, at de kan indgå i et netværkssamarbejde/klyngesamarbejde.  Således ønskes det belyst om dette også er tilfældet i forbindelse med DWTH samarbejdet.
  • Mange danske små og mellemstore virksomheder er producerende virksomheder og derfor er de naturligvis fokuserede på afsætning af egne produkter. Der er imidlertid mulige synergieffekter i forbindelse med, at der i DWTH regi kan tilbydes salg af komplementerende produkter. Det ønskes belyst, om disse synergieffekter kan identificeres og om de betyder øget omsætning for de relevante virksomheder.
  • I flere år har det været sagt, at markedet efterspørger løsninger mere end produkter. I dette lys skal det afdækkes, om der skabes nye afsætningsmæssige muligheder for producerende virksomheder, som samarbejder i klynger og leverer ind til samlede løsninger og dermed møder kunders/myndigheders behov. Med andre ord en velfungerende eksportmodel.

RESULTATER

Projektet er undervejs i forløbet blevet evalueret af Syddansk Universitet. Deres evaluering af Danish Water Technology House, eksportmodellen og projektet i sin helhed er formidlet via opsamlingsrapporten, som er tilgængelig her på siden.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Danish Water Technology House

OM PROJEKTET

Projektnavn: 
Danish Water Technology House

Projektejer: 
Ferskvandscentret

Tid: 
2014-2018

Støttet med: 
7,9 mio. kroner

DWTH – erfaringer for fremtiden

Nærværende rapport markerer afslutningen på projektet, og har de mest centrale læringspunkter listet. Punkterne kan med fordel overføres i forbindelse med lignende fremtidige eksportinitiativer målrettet SMVer. Læs rapporten forneden.

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Knud Bundgaard
Adm. direktør
Telefon: 89 21 21 05
Mail: kb@fvc.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Charlotte Kjeldsen Krarup
Udviklingschef
Telefon: 33 37 62 04
Mail: ckk@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.