Unikt besøgscenter øger eksportsalg af sundheds- og velfærdsløsninger
Projektet har etableret et nationalt besøgscenter for sundheds- og velfærd, som skal styrke vækst i eksporten på sundheds- og velfærdsområdet.
Danske ydelser inden for forebyggelse, pleje, sundhed og velfærd efterspørges i stigende grad på det internationale marked. Erfaring viser dog, at når udenlandske topledere og beslutningstagere besøger Danmark, så har de sjældent den tid til rådighed, som det reelt kræver at blive introduceret til alle de danske produkter og løsninger, som ligger inden for de besøgendes interessefelt. Derfor må der ofte prioriteres, og det betyder at relevante løsninger eller produkter reelt vælges fra.
Projektet muliggjorde opbygningen af et nyt nationalt besøgscenter for sundheds- og velfærd. Centeret fungerer som et udstillingsvindue for transformationen af det danske sundhedsvæsen overfor udenlandske delegationer.
Som en del af besøgscenteret er der opbygget:
- Et velkomstområde med en formidlingsfunktion, hvor besøget rammesættes, herunder med en introduktion til den danske sundhedssystem og OPI (Offentlig Privat Innovationssamarbejde).
- Et centralt formidlingsområde, hvor danske styrkepositioner formidles, bl.a. med udgangspunkt i virtuelle besøg på f.eks sygehuse, og hvor virksomhederne har mulighed for at være til stede for at præsentere deres løsninger. Der er her også mulighed for virtuelle virksomhedsbesøg, såfremt der ikke er mulighed for at besøge virksomheden.
- Et forankringsområde hvor delegationer via artefakter, som kan illustrere såvel et område som et virksomhedsprodukt, får adgang til konkrete cases fra det danske sundhedsvæsen og kundehistorier med direkte reference til virksomhederne.
Besøgscentret skal indrettes i en eksisterende bygning i Forskerparken i Odense i tilknytning til WelfareTech, CoLab Denmark, Syddansk Sundhedsinnovationscenter, MedCom, Odense Universitetshospital og SDU med henblik på at skabe klyngesynergier og et komplet økosystem.
Besøgscentret skal showcase de danske styrkepositioner inden for sundheds- og velfærdsteknologiske løsninger og derigennem styrke brandingen af Danmark og tiltrække en større eksportfremmende interesse. Flere besøgende skal derudover give anledning til en dybere indsigt i det internationale marked og bidrage til udviklingen af nye innovative løsninger.
Det forventes at besøgscentret vil bidrage til at styrke dansk eksportværdi med 5 procent og tiltrække flere internationale delegationer. Den øgede interesse skal give grobund for skabelsen af ny viden, der kan give anledning til udviklingen af nye produkter og øge dansk konkurrenceevne på det internationale marked.
Besøgscentret er placeret i Forskerparken i Odense i tilknytning til WelfareTech, CoLab Denmark, Syddansk Sundhedsinnovationscenter, MedCom, Odense Universitetshospital og SDU med henblik på at skabe klyngesynergier og et komplet økosystem.
Projektdata
Projektet
Nation of Health
Healthcare DENMARK
2019-2022
17,5 mio. kroner
PROJEKTPARTNERE
Projektet udføres af Healthcare Denmark i samarbejde med række danske aktører.
Forundersøgelse
Læs mere om de resultater der lå til grunde for nærværende etableringen af nærværende projekt:
KONTAKT
Kontaktperson:
Jakob Skaarup Nielsen
Direktør
Healthcare DENMARK
31 61 91 62
JSN@HCD.DK