Kreative erhverv vises frem til globale kunder

Kreative erhverv får nyt besøgscenter
Aktiv
Internationalisering

Danmark har en styrkeposition inden for de kreative erhverv. Den position skal yderligere understøttes, så både vækst og eksport får yderligere fart på i fremtiden. Den bevægelse hjælper Industriens Fond på vej med etableringen af et besøgscenter, der kan være med til yderligere at internationalisere de små og mellemstore virksomheder inden for de kreative brancher.

Projektets topprioriteter

  1. At skabe et fysisk og virtuelt besøgscenter for de kreative erhverv i Danmark.

  2. At gøre de kreative erhverv i Danmark attraktive for udenlandske købere.

  3. At skabe relevante events og tiltag for at styrke de kreative virksomheders konkurrenceevne og globale vækst.

De kreative erhverv betyder meget for Danmark og dansk økonomi. Gennem de seneste 10 år har kreative virksomheder fra Danmark over en bred kam øget både væksten og eksporten.

Men træerne vokser ikke ind i himlen. Nye markedsforhold og rejsevaner – blandt andet på baggrund af coronapandemien og den omsiggribende klimakrise – har gjort det personlige møde mellem de danske virksomheder og de globale købere sjældne. Og det kan koste omsætning.

Derfor er Creative Denmark, Realdania og Industriens Fond gået sammen om at skabe et helt nyt besøgscenter, hvor alle kreative erhverv i Danmark kan fremvise deres produkter og løsninge – såvel fysisk, som digitalt.

Kreative erhverv i cyberspace

Netop det digitale element har været vigtigt. Et besøgscenter som kan fremvise de kreative erhverv både offline og online giver nemlig nogle helt unikke muligheder til de kreative virksomheder.

Og med en stærk virtuel platform til at vise hvad dansk erhvervsliv kan inden for de kreative erhverv, banes vejen for gode delegationsbesøg både i det nyetablerede besøgscenter i København og på internettet.

House of Creative Denmark

Det nye besøgscenter er bygget med fokus på genanvendte materialer og er fysisk placeret i BLOX i Købehavn. Her fungerer det først og fremmest som besøgscenter – fysisk og digitalt – men er samtidigt også et studie- og eventcenter for især små og mellemstore virksomheder inden for de kreative erhverv.

Besøgscenteret har fokus på mange forskellige kreative erhverv, herunder blandt andet arkitektur, mode, tekstil, interiør, kommunikation, spilindustrien, virtual reality, musik, lyd, film, fjernsyn og animation.

Samlet set forventes det at House of Creative Denmark kommer til at afholde mellem 100 og 200 aktiviteter hvert år, herunder delegationsbesøg, webinarer, fysiske og digitale events og møder, samt mange andre kreative arrangementer og aktiviteter.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
House of Creative Denmark

Projektejer:
Creative Denmark

Periode:
2022-2025

Støttet med:
4,5 mio. kroner

Projektpartnere

Kontakt

Projektejer:
Majken Kalhave
Direktør
23 71 26 06
MK@creativedenmark.com

Projektleder:
Upeka Abeynayake
Senior Project Manager
31 19 49 69
UA@creativedenmark.com

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.