Affyringsrampe for bæredygtig ekspertise skal fremme dansk eksport

SDG Landing Pad
Afsluttet
Internationalisering

De 17 verdensmål for bæredygtig udvikling skal inspirere danske virksomheder til at byde ind med løsninger på globale udfordringer. Med en ny model - SDG Landing Pad - hjælpes virksomhederne godt på vej.

Projektets topprioriteter

  1. At fremme SDG-fokuseret dansk eksport og ekspertise.

  2. At kortlægge SDG-relaterede udfordringer, som små og mellemstore danske virksomheder kan løse.

  3. At fremme nye samarbejdsformer mellem de danske klynger og innovationscentre.

Konkrete løsninger på nogle af verdens mest presserende udfordringer – herunder klima- og sundhedskrise – bliver stadig mere efterspurgte.

Mange af løsningerne kan potentielt leveres af danske virksomheder og rummer dermed enorme forretningsmuligheder. De muligheder, hjælper SDG Landing Pad de små og mellemstore virksomheder med at gribe.

SDG Landing Pad åbner døre

Selvom markedspotentialerne er store, er det kun relativt få virksomheder, der strategisk arbejder med De 17 Verdensmål som en del af deres innovationsaktiviteter og salgsstrategi.

En af årsagerne er at virksomhederne mangler adgang til viden og relevante internationale netværk. Og det er lige præcis det, som SDG Landing Pad har hjulpet de danske virksomheder med.

VIDEO: Få et overordnet indblik i de metoder som projektet sætter i spil for at understøtte den danske SDG-relaterede eksport.

Målet med at hjælpe virksomhederne med konkrete samarbejdsalliancer og relevant markedsadgang er at øge virksomhedernes globale position og eksport.

På den måde er de danske virksomheder, ved hjælp af SDG Landing Pad, gjort til løsningsleverandører inden for eksempelvis sundhed, vand, energi og ansvarligt forbrug.

En halv snes virksomheder har sammen med danske klynger, innovationscentre og ministerier benyttet SDG Landing Pad til at åbne døren ind til nye markeder.

VIDEO: VitaSim

VIDEO: EWA Sensors

VIDEO: Hey Therapeutics

VIDEO: OceanWide Seaweed

Som gode eksempler har nogle af virksomhederne fortalt om erfaringerne med at bruge SDG Landing Pad og De 17 Verdensmål som forretningsudviklingsmetoder.

Styrket samarbejde gennem SDG Landing Pad

Som en konsekvens af det tætte parløb hos en række danske erhvervsfremmeaktører har SDG Landing Pad været med til at styrke samarbejdet mellem de nationale klynger og innovationscentre.

Det gælder både i forhold til at indsamle viden og lave markedsanalyser, men også i det meget konkrete arbejde med at bringe danske virksomheder og produkter ud i verden for at internationalisere dansk erhvervsliv og øge den danske eksport.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
SDG Landing Pad

Projektejer:
Udenrigsministeriet

Periode:
2021-2024

Støttet med:
7,4 mio. kroner

Projektpartnere

Projektet udføres i samarbejde med en række relevante aktører med stort kendskab til erhvervsforhold og markedsudviklinger lokalt såvel som globalt.

kONTAKT

Projektejer:
Lina Gandløse
Kontorchef
Udenrigsministeriet
33 92 16 32
lingan@um.dk

Projektansvarlig:
Tine Risbæk Jensen
Program Manager
Innovation Center Denmark
61 70 30 54
tirje@um.dk

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.