Produktionsvirksomheder printer sig til bedre produkter – kom og hør hvordan

Med nye teknologier kan produktionsvirksomheder lave lettere produkter og bruge færre ressourcer. Vær med når Industriens Fond byder på viden til vækst den 9. juni 2022 og sætter særligt fokus på design, nye fremstillingsmetoder og bæredygtig produktion.

Markedet stiller hele tiden større krav til bæredygtighed. Flere kunder kræver klimafokus, investorer efterlyser handling og ny lovgivning gør det dyrere at forurene.

For at bevare en stærk position på den globale scene, skal danske virksomheder derfor producere mere bæredygtigt, og den udfordring vil Industriens Fond være med til at løse gennem teknologi og ny viden til vækst.

Viden og netværk – kom og vær med

Den 9. juni 2022 inviterer vi til halvanden times videns- og netværksarrangement om design, produktion og bæredygtighed.

Arrangementet henvender sig især til produktionsvirksomheder, produktionseksperter og folk med interesse for bæredygtig produktion – men alle er velkomne.

Vi kommer til at drøfte flere forskellige emner, tematikker og muligheder i løbet af arrangementet, men kommer primært til at kredse om spørgsmålet:

Hvordan designer, udvikler og producerer vi bedre produkter, samtidigt med at vi reducerer materialeforbruget, mængden af spild og den samlede CO2-udledning?

I løbet af arrangementet præsenteres en række konkrete værktøjer inden for blandt andet generativt design, topologioptimering og industriel 3D-print og additive manufacturing.

Derudover får vi besøg af tre førende produktionsvirksomheder – Airbus, Danfoss og Ceramic Speed – og førstnævnte kommer blandt andet til at løfte sløret for, hvordan de arbejder med generativt design og additive manufacturing for at skabe en mere bæredygtig forretning.

Afslutningsvist vil Dansk AM Hub fremvise konkrete projekter og initiativer, som danske produktionsvirksomheder kan bruge til at komme i gang med at designe og producere mere bæredygtigt via 3D-print og andre additive fremstillingsmetoder.

Program

 • Introduktion og velkomst.
  Anders Ziegler Kusk, projektleder, Industriens Fond.

 • Sådan anvender Airbus additive manufacturing og generativt design til at designe, udvikle og producere verdens letteste produkter og fly.
  Bastian Schäfer, Innovation Manager, Airbus.

 • Hvorfor er det vigtigt at beherske design til additiv fremstilling (DfAM) og hvordan angriber Danfoss denne nye teknologi?
  Niklas Franke, Head of Additive Design and Manufacturing/Digital Value Chain Representative, Danfoss.

 • Sådan designer og optimerer Ceramic Speed cykelkomponenter og produkter med fremtidens produktionsteknologi.
  Carsten Ebbesen, R&D Manager, Ceramic Speed

 • Sådan kommer du i gang med ny produktionsteknologi: Dansk AM Hub er initieret og udviklet af Industriens Fond, og skal sikre, at alle danske produktionsvirksomheder kan komme i gang med AM til at skabe en mere bæredygtig produktion.
  Frank Rosengreen Lorenzen, adm. direktør, Dansk AM Hub.

 • Kaffe & netværk

Tid og sted

Arrangementet afholdes den 9. juni klokken 14:00 – 15.30 hos Digital Hub Denmark. Det vil også være muligt at følge med virtuelt.

Digital Hub Denmark
Langebrogade 1
Indgang B2, 3. sal
1411 København K

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.