Modularisering som motor for en effektiv forretning

Centeret skal uddanne, støtte og rådgive danske virksomheder i deres arbejde med at modularisere forretningen - både når det gælder produktudviklingen, produktionen og salget.
PROJEKTETS TOPPRIORITETER
At gøre danske virksomheder bedre til at arbejde med modularisering.
At udbrede kendskabet til modularisering og de forretnings-, miljø- og klimamæssige fordele der er ved metoden.
At indhente erfaringer og viden om modularisering fra udlandet og stille den til rådighed for danske virksomheder.
For danske virksomheder er der er store gevinster at hente gennem modularisering og modulariserede produktionssystemer. Blandt andet bliver virksomhederne i stand til at respondere hurtigere og bedre på skiftende markedsbehov – og det skal Center For Modularisering hjælpe dem med.
Ved at udnytte de muligheder, der ligger i at opbygge en produktportefølje, der baserer sig på en mindre kerne af grundprodukter, som kan moduleres alt efter kundernes præcise behov, reduceres udstyrsinvesteringer, udviklingstid, omstillingstid og dermed også udgifterne og time-to-market.
Se med i videoen og få svar på hvad modularisering er for en størrelse, og hvordan kan virksomheder få hjælp af Center For Modularisering til arbejdet med at skabe en mere konkurrencedygtig virksomhed?
Center For Modularisering skal inspirere og træne danske virksomheder til i stigende grad at bruge modulariseringstilgangen til deres produkter, processer, kunder og værdikæder og derved optimere deres forretning og styrke konkurrenceevnen gennem reduceret kompleksitet og øget automatisering af produktionen.
Konkret arbejder projektet med en række initiativer, der i fællesskab skal løfte dansk erhvervslivs arbejde med modularisering.
Virksomhedsinitiativer:
En række workshops skal kompetenceudvikle og gøre danske virksomheder i stand til at implementere modulariseringskoncepter.
Konsulentaktiviteter:
Med faglig hjælp og praktisk rådgivning skal konsulentindsatser resultere i konkrete handlingsplaner for de deltagende virksomheder. I projektet udvikles forskellige værktøjer til at bistå rådgivningsvirksomheder til at skabe størst mulig impact i de involverede virksomheder med henblik på at øge produktivitet og konkurrenceevne mest muligt.
Workstreams:
Gennem tematiserede virksomhedssamarbejder grupperes virksomheder indenfor udvalgte områder for at udvikle best practises.
Partnerskaber:
Centerets lokale såvel som udenlandske eksperter og samarbejdspartnere – herunder brancheorganisationer, universiteter, klynger, erhvervshuse og virksomhedsrådgivere – kompetenceudvikles og spreder kundskaberne yderligere ud via seminarer for forskellige organisationer, aktører og konsulenter.
SMV-aktiviteter:
Særlige aktivitetrer målrettes de små og mellemstore virksomheder i Danmark. Aktiviteterne skal udvikle og implementere særlige tilbud og services, der specifikt målrettes netop denne type virksomheder, så der sikres lettere adgang til know-how og support.
Øvrige aktiviteter:
En række andre aktiviteter vil også spille en rolle i Center For Modularisering, herunder inspirationsture og konferencer. De skal være med til at inspirere de små og mellemstore virksomheder yderligere til at arbejde med modularisering.
Se hvordan Washpower arbejder med modularisering for at optimere forretningsmodellen og styrke konkurrenceevnen.
Når virksomheder arbejder sammen med Center For Modularisering om at optimere produktporteføljen, får virksomhederne ofte appetit på mere.
Derfor har centeret udarbejdet en såkaldt Frame Model, der hjælper virksomheder videre ned at moduleringsvejen med kurs mod optimal indfrielse af potentialer.
Frame Model
I samarbejde med virksomheder og vidensinstitutioner videreudvikles og implementeres den nye Frame Model med henblik på at optimere modellen, så den hurtigst muligt giver afkast i de virksomheder, der benytter den – og dermed både styrke virksomhedernes konkurrenceevne, men også deres grønne omstilling og deres arbejde med cirkulær økonomi.
Fra center til netværk
Alle aktiviteterne i Center For Modularisering hjælper de deltagende virksomheder. Men for at give virksomhederne en vedvarende kilde til ny viden og innovationskraft har initiativet også som delformål at skalere og institutionalisere det allerede eksisterende NEM-netværk, så netværket – også på langt sigt – kan opnå en stærk forankring og bistå dansk erhvervsliv med at udnytte både de kommercielle og de grønne gevinster ved modularisering.
Projektdata
Projektet
Center for Modularisering
Teknologisk Institut
2019-2027
2019 - 2020: 0,7 mio. kroner
2020 - 2023: 6,9 mio. kroner
2022 - 2024: 0,3 mio. kroner
2024 - 2027: 4,9 mio. kroner
Bæredygtig produktion
Center For Modularisering indgår som en del af Industriens Fonds arbejde med at dygtiggøre danske virksomheder inden for bæredygtig produktion.
Projektpartnere
Projektet udføres af et partnerskab med stort kendskab til modularisering og effektive processer.
KONTAKT
Projektejer:
Anne-Lise Høg Lejre
Direktør
72 20 31 16
ALH@teknologisk.dk
Projektleder:
Troels Behrenthz Andersen
Sektionsleder
72 20 16 89
TBEA@teknologisk.dk
Kontakt
