Modularisering som motor for en effektiv forretning

Modularisering
Aktiv
Bæredygtig produktion

Centeret skal uddanne, støtte og rådgive danske virksomheder i deres arbejde med at modularisere forretningen - både når det gælder produktudviklingen, produktionen og salget.

PROJEKTETS TOPPRIORITETER

  1. At gøre danske virksomheder bedre til at arbejde med modularisering.

  2. At udbrede kendskabet til modularisering, Center For Modularisering og NEM-netværket.

  3. At indhente erfaringer og viden om modularisering fra udlandet og stille den til rådighed for danske virksomheder.

For danske virksomheder er der er store gevinster at hente gennem modularisering og modulariserede produktionssystemer. Blandt andet bliver virksomhederne i stand til at respondere hurtigere og bedre på skiftende markedsbehov.

Ved at udnytte de muligheder, der ligger i at opbygge en produktportefølje, der baserer sig på en mindre kerne af grundprodukter, som kan moduleres alt efter kundernes præcise behov, reduceres udstyrsinvesteringer, udviklingstid, omstillingstid og dermed også time-to-market.

Se med i videoen og få svar på hvad modularisering er for en størrelse, og hvordan kan virksomheder få hjælp af Center For Modularisering til arbejdet med at skabe en mere konkurrencedygtig virksomhed?

Center For Modularisering skal inspirere danske virksomheder til i stigende grad at bruge modulariseringstilgangen til deres produkter, processer, kunder og værdikæder og derved optimere deres forretning og styrke konkurrenceevnen gennem reduceret kompleksitet og øget automatisering af produktionen.

Konkret arbejder projektet med en række initiativer, der i fællesskab skal løfte dansk erhvervslivs arbejde med modularisering.

Virksomhedsinitiativer:
En række workshops skal kompetenceudvikle og gøre danske virksomheder i stand til at implementere modulariseringskoncepter.

Konsulentaktiviteter:
Med faglig hjælp og praktisk rådgivning skal konsulentindsatser resultere i konkrete handlingsplaner for de deltagende virksomheder. I projektet udvikles forskellige værktøjer til at bistå rådgivningsvirksomheder til at skabe størst mulig impact i de involverede virksomheder med henblik på at øge produktivitet og konkurrenceevne mest muligt.

Workstreams:
Gennem tematiserede virksomhedssamarbejder grupperes virksomheder indenfor udvalgte områder for at udvikle best practises.

Partnerskaber:
Centerets lokale såvel som udenlandske eksperter og samarbejdspartnere – herunder brancheorganisationer, universiteter, klynger, erhvervshuse og virksomhedsrådgivere – kompetenceudvikles og spreder kundskaberne yderligere ud via seminarer for forskellige organisationer, aktører og konsulenter.

SMV-aktiviteter:
Særlige aktivitetrer målrettes de små og mellemstore virksomheder i Danmark. Aktiviteterne skal udvikle og implementere særlige tilbud og services, der specifikt målrettes netop denne type virksomheder, så der sikres lettere adgang til know-how og support.

Øvrige aktiviteter:
En række andre aktiviteter vil også spille en rolle i Center For Modularisering, herunder inspirationsture og konferencer. De skal være med til at inspirere de små og mellemstore virksomheder yderligere til at arbejde med modularisering.

VIRKSOMHEDSCASE: Linddana

VIRKSOMHEDSCASE: Washpower

Center For Modularisering bygger på erfaringer gjort i det nordiske netværk NEM (Nordic Executive Modularization). Der er således flere forskellige virksomheder, universiteter og rådgivere, der en betydelig rolle i projektet.

Alle aktiviteterne i Center For Modularisering har således også som delformål at skalere og institutionalisere det allerede eksisterende NEM-netværk, så netværket – også på langt sigt – kan bistå dansk erhvervsliv med at udnytte gevinsterne ved modularisering.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Center for Modularisering

Projektejer:
Dansk Industri

Website:
nemcfm.dk

Periode:
2019-2024

Støttet med:
2019 - 2020: 0,7 mio. kroner
2020 - 2023: 6,9 mio. kroner
2022 - 2024: 0,3 mio. kroner

Bæredygtig produktion

Center For Modularisering indgår som en del af Industriens Fonds arbejde med at dygtiggøre danske virksomheder inden for bæredygtig produktion. Læs om fondens arbejde her.

Projektpartnere

Projektet udføres af et partnerskab med stort kendskab til modularisering og effektive processer.

KONTAKT

Projektejer:
Pernille Erichsen
Underdirektør
27 24 29 05
peer@di.dk

Projektleder:
Martin Strand
Chefkonsulent
31 75 33 30
mstr@di.dk

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.