Forenkling og modularisering forbedrer forretningen

Simplimize forenkle modularitet
Afsluttet
Nye teknologier

På baggrund af gode og veldokumenterede resultater fra mere end 30 danske produktionsvirksomheder, bliver forenklingsmetoden Simplimize nu udbredt til dansk erhvervsliv.

Simplimize er en operationel fremgangsmåde til forenkling af virksomheders produktprogram. Ved at benytte metoden kan virksomheder forenkle sit produktprogram, så der opnås lavere omkostninger.

Det sker blandt andet gennem kortere produktionstid og mindre kapitalbinding. Samtidigt øges evnen til at lancere nye produkter.

Erfaringer fra Simplimize

Gennem en række virksomhedsforløb og veldokumenterede cases har metoden vist sit værd i flere forskellige virksomheder.

Hør hvordan Simplimize virker og hvordan metoden kan hjælpe din virksomhed med at styrke konkurrenceevnen og øge væksten.

Indsatserne med at skabe overblik, forenkling og modularisering har kastet både besparelser og omsætningsforøgelser af sig. Disse erfaringer er fremkommet gennem en række pilotforløb.

Arbejdsprocessen

Arbejdet med Simplimize i en virksomhed er helt overordnet inddelt i fire grundlæggende trin, der kronologisk gennemgås skridt for skridt.

  • Trin 1 – Situation og performance
    Her identificeres det, hvor det giver mest mening af gennemføre Simplimize-processen – det er der både en bagudrettet og en fremadrettet dimension i.
  • Trin 2 – Målsætning
    Her fastsættes de målsætninger, der skal realiseres. Målsætninger skal indeholde både rationaliserings- og vækstmål.
  • Trin 3 – Arkitektur for produktprogram
    Her kortlægges og beskrives udviklingen af den fremtidige produktarkitektur. Fremgangsmåden består grundlæggende af tre elementer, nemlig fokusering, udvikling og evaluering.
  • Trin 4 – Realisering
    Her planlægges det hvordan produktarkitekturen implementeres i virksomhedens drift.

Metoden er afprøvet med tilfredsstillende resultater i en række danske virksomheder. Derfor har Industriens Fond, sammen med udvalgte partnere, bidraget til at metoden nu udbredes yderligere hos både virksomheder og rådgivere.

Flere skal arbejde med Simplimize

Med en række indsatser bringes metoden nu i spil i dansk erhvervsliv. Målet er at flere skal kende til og benytte metoden.

Således er der kørt en målrettet og flersidet indsats, der bestod af en række tiltag som skulle bidrage til udbredelsen og anvendelsen.

  • Flere kompetente SIMPLIMIZE-konsulenter er uddannet, som kan bidrage til at skabe positive resultater for danske virksomheder.
  • Formidling af information, værktøjer og andet materiale om metoden, så flere aktører tager metoden til sig og bringer den i anvendelse med henblik på at styrke konkurrenceevnen og øge omsætningen.
  • At skabe en universel platform for projektet og metoden på www.simplimize.dk, samt Center For Simplimize, der forankres i GTS-regi.

De tre målsætninger er der arbejdet med gennem en række konkrette aktiviteter, der alle skulle bidrage til at udbrede kendskabet til og brugen af metoden.

Udbredelsesaktiviteterne

Projektets udbredelsesaktiviteter havde fokus på aktiv involvering af både virksomheder og deres medarbejdere. Men arbejdede også med en generel forankring af projektmetoderne i relevante organisationer. Aktiviteterne indeholdt blandt andet følgende:

SIMPLIMIZE.dk:
Hjemmesiden er det samlende organ for hele projektet og agerer database. Det indeholder blandt andet et selvdiagnoseværktøj, viden, metoder og resultater, samt en fortælling om metoden og dens udviklingsrejse.

Konsulentuddannelse:
Tyve konsulenter fra ti rådgivningsvirksomheder er blevet uddannet og certificeret i metoden. Det er sket gennem et uddannelsesforløb afholdt sammen med Danmarks Tekniske Universitet hos en række danske virksomheder. Disse rådgivere kan nu udbyde metoden og hjælpe danske virksomheder med at lukrere på værktøjerne.

Innovationsagenter:
Agenterne har skabt en lokal tilstedeværelse hos virksomhederne gennem etablerede kanaler. Her benyttes GTS-systemet, Erhvervshusene og udvalgte klynger til at informere om Simplimize.

Workshops:
Workshops og andre former for arrangementer afholdes over hele Danmark. Her kan virksomheder få en forsmag på hvad metoden går ud på og måske indlede et arbejde med metoden i egen virksomhed – eventuelt med hjælp fra en certificeret konsulent eller et GTS-institut.

Lederkurser:
Kursusafdelinger på Danmarks Tekniske Universitet, hos Dansk Industri og ved Teknologisk Institut tilbyder kurser i metoden – især målrettet til virksomhedsledere.

Universitetsstuderendes projekter:
Studerende fra Danmarks Tekniske Universitet gennemfører Simplimize-baserede bachelor- eller kandidatprojekt på danske virksomheder.

Simplimize

Oplæg

Simplimize forenkle modularitet

Værktøjer

Simplimize

Konferencer

Modellen er fortsat forankret på projektets hjemmeside, hvor der jævnligt udbydes kurser og hvor værktøjer og cases også præsenteres.

Ligeledes arbejder Industriens Fond fortsat videre med modularisering som en måde hvorpå danske virksomheder kan styrke konkurrenceevnen.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Simplimize

Projektejer:
Teknologisk Institut

Periode:
2015-2017

Støttet med:
12,0 mio. kroner

Partnere

Projektet er gennemført i et tæt partnerskab bestående af :

Simplimize

Mange virksomheder, i forskellige brancher, kan have glæde af Simplimize-metoden. Læs her hvordan man kommer i gang og hvilke overvejelser man bør gøre sig på forhånd.

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport.

Kontakt

Charlotte Kjeldsen Krarup

Udviklingsdirektør

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.