3D-print sætter en ny dimension på konkurrenceevnen

Dansk AM Hub
Aktiv
Bæredygtig produktion

Additiv fremstilling bringer nye muligheder på banen for danske virksomheder. Men først skal industrien tage teknologien til sig - og der er hjælp at hente hos Dansk AM Hub.

Projektets topprioriteringer

  1. At øge danske virksomheders konkurrenceevne gennem 3D-print og andre additive fremstillingsteknologier.

  2. At inspirere flere virksomheder til at arbejde med ny teknologi, som en vej til at øge produktiviteten.

  3. At gøre additive manufacturing til en vej mod bæredygtig produktion i den danske produktionssektor.

Dansk AM Hub arbejder for at sætte 3D-print på dagsordenen i dansk erhvervsliv og styrke industriens udnyttelse af additive fremstillingsteknologier.

Først og fremmest skal udnyttelsen af de additive produktionsteknologier føre til en øget konkurrenceevne hos de danske produktionsvirksomheder. Men derudover, er målsætningen også, at få Danmark placeret og stærkt positioneret på verdenskortet for digital fremstilling og moderne bæredygtige produktionsmetoder.

Dansk AM Hub har to huse

Dansk AM Hub har til huse i både Valby og Herning. Begge steder udvikles og formidles ny viden om de mange muligheder, som additiv fremstilling bringer med sig.

Hubben arbejder derfor med at opbygge relevante kompetencer i industrien og sørger for at know-how og ny viden kommer i anvendelse til udvikling af nye forretningsmodeller og innovative bæredygtige produkter hos danske fremstillingsvirksomheder.

Hubben har mange aktiviteter

Dansk AM Hub giver virksomheder, iværksættere og organisationer en mulighed for at lære og eksperimentere med additiv fremstilling. Alt sammen med henblik på at klarlægge mulighederne for nye forretningsmodeller baseret på moderne produktionsteknologi.

Virksomhederne har blandt andet adgang til forskellige værktøjer, kurser og uddannelser og hubben afholder desuden en række arrangementer og virksomhedsrettede vækstforløb, herunder det årlige AM Summit, der samler store dele af det europæiske og globale aktørlandskab i spændingsfeltet mellem iværksætteri, bæredygtighed, innovation, materialeforskning og moderne produktionsteknologi her på dansk jord.

AM Summit satte igen i 2023 fokus på brugen af additiv fremstillingsteknologi som en vej til øget konkurrenceevne for små og mellemstore virksomheder i Danmark. Få her et kort tilbageblik på arrangementet.

AM Summit afholdes for at berige det danske økosystem inden for 3D-print og produktionsoptimering, men også for at skabe varige alliancer ud af Danmark, til partnere og organisationer, der, over tid, kan levere viden til det danske erhvervsliv eller måske kan fungere som adgangsgivende samarbejdspartnere på nye interessante eksportmarkeder.

Målet med de faglige virksomhedsprogrammer, er at gøre det nemt for små og mellemstore virksomheder, at komme i gang med 3D-print, uanset hvilket niveau, man som virksomhed er på.

For eksempel kan der findes inspiration og læring i mentor-programmet AM Inspire. Og som virksomhed kan man låne en printer gennem initiativet 3DP Try Out.

I AM Sustain er der fokus på idéer og nye forretningsmodeller inden for bæredygtighed og verdensmål. Og i AM Hybrid kan virksomheder udvikle og producere nye prototyper. Læs mere om de forskellige virksomhedsprogrammer her:

Programmerne er i udgangspunktet åbne for mange forskellige typer af virksomheder. Og alle virksomheder, der gerne vil være med, kan med fordel kontakte hubben og få mere information.

Hvordan går det med 3D-print i Danmark?

Én gang om året udgiver Dansk AM Hub et overblik over industriens arbejde med 3D-print og additive manufacturing her i Danmark. Det har hubben gjort siden 2019, og rapporterne kan læses her.

Rapporter

Læs de årlige rapporter fra Dansk AM Hub, hvor teknologiens udvikling behandles med fokus på danske virksomheders udnyttelse af 3D-print og andre additive fremstillingsteknologier.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Dansk AM Hub

Projektejer:
Fonden AM-Lab Danmark

Periode:
2017-2026

Støttet med:
2017 - 2022: 41,4 mio. kroner
2022 - 2026: 47,5 mio. kroner

Følg med

Arbejdet i Dansk AM Hub kan følges tæt på både sociale medier og via hubbens nyhedsbrev.

Kontakt

Frank Rosengreen Lorenzen
Direktør
Dansk AM Hub
40 99 46 91
frl@am-hub.dk

Lars Holmegaard
Udviklings- og Projektchef
Dansk AM Hub
40 22 25 34
lh@am-hub.dk

Kontakt

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.