Forsyningskæder sikres via forskning og aktuelle erfaringer

Afsluttet
Internationalisering

Risikostyringen af forsyningskæder i danske produktionsvirksomheder skal styrkes. En ny procesmodel viser vejen.

En række forskellige kriser har vist, at danske virksomheder er sårbare overfor forstyrrelser og nedbrud i forsyningskæder. Det medfører udfordringer i forhold til at få leverancer frem til kunderne. De udfordringer har projektet Supply Chain Resilience arbejdet med hos små og mellemstore danske virksomheder.

Det er ikke nok blot at fokusere på krisehåndtering i forhold til én krise eller én forudset hændelse. I stedet for er det vigtigt, at danske virksomheder sikrer robusthed i forhold til nuværende såvel som fremtidige kriser og forstyrrelser forsyningskæden.

Procesmodel styrker arbejdet med supply chain resilience

Målet med projektet Supply Chain Resilience har således været at opbygge en markant større resiliens hos danske produktionsvirksomheder. Dette er i praksis gjort ved, at projektet har identificeret og beskæftiget sig med sårbarheder i virksomhedernes forsyningskæder – og på den baggrund har opbygget viden, kompetencer og værktøjer inden for risikostyring af forsyningskæder.

En af projektets markante leverancer er en ny procesmodel, der kan bruges af danske produktionsvirksomheder til at optimere arbejdet med supply chains. Modellen beskrives detaljeret i projektets afslutningsrapport om håndtering af forsyningskæder og består, helt overordnet, af fire faser.

Med rapport og procesmodel i hånden kan små og mellemstore virksomheder give sig i kast med sine forsyningskæder. Til at understøtte det arbejde, har Supply Chain Resilience-projektet samlet 18 danske virksomhedscases, detaljerede videotutorials og hjælpeværktøjer på sin hjemmeside.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Supply Chain Resilience

Projektejer:
Syddansk Universitet

Periode:
2021-2023

Støttet med:
3,0 mio. kroner

Virksomhedsprogrammet

Gennem ordningen SMV:PRO, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse står bag, kan små og mellemstore virksomheder få økonomisk hjælp til at designe robuste forsyningskæder via projektet Supply Chain Resilience.

KONTAKT

Projektejer:
Jan Stentoft
Professor
Syddansk Universitet
20 88 71 91
stentoft@sam.sdu.dk 

Kontakt

Brian Christensen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.