Forsyningskæder sikres via forskning og aktuelle erfaringer
Risikostyringen af forsyningskæder i danske produktionsvirksomheder skal styrkes. En ny procesmodel viser vejen.
En række forskellige kriser har vist, at danske virksomheder er sårbare overfor forstyrrelser og nedbrud i forsyningskæder. Det medfører udfordringer i forhold til at få leverancer frem til kunderne. De udfordringer har projektet Supply Chain Resilience arbejdet med hos små og mellemstore danske virksomheder.
En af projektets observationer har været, at det ikke er nok blot at fokusere på krisehåndtering i forhold til én krise eller én forudset hændelse.
I stedet for er det vigtigt, at danske virksomheder sikrer robusthed i forhold til nuværende såvel som fremtidige kriser og forstyrrelser forsyningskæden.
Procesmodel der styrker arbejdet med supply chain resilience
Målet med projektet Supply Chain Resilience har således været at opbygge en markant større resiliens hos danske produktionsvirksomheder. Dette er i praksis gjort ved, at projektet har identificeret og beskæftiget sig med sårbarheder i virksomhedernes forsyningskæder – og på den baggrund har opbygget viden, kompetencer og værktøjer inden for risikostyring af forsyningskæder.
En af projektets markante leverancer er en ny procesmodel, der kan bruges af danske produktionsvirksomheder til at optimere arbejdet med supply chains. Modellen beskrives detaljeret i projektets afslutningsrapport om håndtering af forsyningskæder og består, helt overordnet, af fire faser.
Med rapport og procesmodel i hånden kan små og mellemstore virksomheder give sig i kast med sine forsyningskæder. Til at understøtte det arbejde, har Supply Chain Resilience-projektet samlet 18 danske virksomhedscases, detaljerede videotutorials og hjælpeværktøjer på sin hjemmeside.
Relaterede projekter
Et Mere Kønsbalanceret Investeringsmiljø
Internationalisering
Startup Funding Playbook
Internationalisering
Nordic India Startup Summit
Internationalisering
Next Step India
Internationalisering
Brobygning mellem unge og erhvervslivet
Internationalisering
MedTech Growth
Internationalisering
Bæredygtige Boliger i Ukraine
Internationalisering
Climate Tech Catalyzer
Internationalisering
NxG 360
Internationalisering
Projektdata
Projektet
Supply Chain Resilience
Syddansk Universitet
2021-2023
3,0 mio. kroner
Virksomhedsprogrammet
Gennem ordningen SMV:PRO, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse står bag, kan små og mellemstore virksomheder få økonomisk hjælp til at designe robuste forsyningskæder via projektet Supply Chain Resilience.
KONTAKT
Projektejer:
Jan Stentoft
Professor
Syddansk Universitet
20 88 71 91
stentoft@sam.sdu.dk