Klimateknologiske startups skal hurtigere på markedet

Aktiv
Internationalisering

Målrettet katalysator skal bringe danske klimateknologiske iværksættere ud på det globale marked. Vejen ud i verden går via de mange vækstmuligheder og venturekapitalister som findes i USA. Og i det lys er det netop det amerikanske marked, der er omdrejningspunktet for Climate Tech Catalyzer.

Projektets topprioriteter

  1. At hjælpe danske iværksættere med at opnå succes på det attraktive amerikanske marked.

  2. At bringe danske klimateknologiske løsninger ud i verden.

  3. At styrke dansk erhvervslivs internationale renommé og position inden for Climate Tech.

Vor tids største udfordringer er ofte tæt knyttet til den grønne omstilling. En nøglekomponent til både at understøtte danske virksomheders vækst og samtidigt skubbe på transformationen til en mere bæredygtig fremtid, er at hjælpe danske klimateknologiske startups og scaleups med at få succes internationalt. Og det er præcis det, som Climate Tech Catalyzer gør.

Vejen til USA banes for klimaiværksættere

Kongstanken i Climate Tech Catalyzer er at hjælpe 12 udvalgte danske iværksættervirksomheder med at træde ind på det amerikanske marked og derigennem skabe vækst og bedre forudsætninger for global ekspansion.

Indledningsvis i projektet arbejder virksomhederne med strategiudvikling og forberedelse til at træde ind på det amerikanske marked.

Herefter tages der konkret fat i opgaven med at komme ind på markedet. De danske iværksættere får adgang til verdens største teknologifinansieringsmarked, den såkaldte Silicon Alley i New York, og får også adgang til en lang række af relevante institutionelle kunder i USA.

Ydermere får de danske klimaiværksættere også mulighed for at udnytte ClimateHavens mange tilbud og ressourcer lige i centrum af Yale University. Og sidst, men absolut ikke mindst, stilles der også et globalt korps af mentorer til rådighed for de danske startups.

Climate Tech Catalyzer kan noget særligt

I modsætning til andre innovationsprogrammer afsluttes programforløbet ikke med et afsluttende pitch-arrangement, hvor iværksætterne præsenterer pitches for et publikum bestående alene af investorer.

Som led i Climate Tech Catalyzer er der derimod fokus på at iværksætterne præsenterer deres Dreams & Details Strategy Map. Det gøres på det danske konsulat i New York, og det gøres til et publikum bestående af flere forskellige interessenter, herunder venturekapitalister, potentielle kunder og fremtidige ansættelser.

Ved at deltage i Climate Tech Catalyzer, kan danske klimaiværksættere få adgang til nogle helt særlige muligheder i USA. Blandt andet får virksomhederne unikke møder med både internationale investorer og potentielle kunder.

Således er tanken, at Climate Tech Catalyzer fokuserer på værdien af hele stakeholder-historien. Det vil sige en samlende fortælling, der skal forene uensartede grupper omkring en fælles drøm for virksomheden.

Gevinster på både kort og langt sigt

Ambitionen med Climate Tech Catalyzer er, når alt kommer til alt, at skabe en velfungerende motorvej for både startups og scaleups, der ønsker at opnå global vækst med udgangspunkt i den grønne omstilling.

Via projektet etableres en direkte adgang mellem danske virksomheder og de største markeder i verden, samtidig med at det sikres, at disse virksomheder også får den nødvendige finansiering til rådighed for at sikre succesfuld skalering.

En varig gevinst for de deltagende iværksættere er også det såkaldte efterprogram, der er en del af Climate Tech Catalyzer. Her understøttes de klimateknologiske virksomheder yderligere gennem investormøder og fortsatte kundeintroduktioner, så væksten kan vare ved i mange år fremover.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Climate Tech Catalyzer

Projektejer:
Foreningen CATALYZE

Website:
Læs mere her

Periode:
2023-2025

Støttet med:
0,7 mio. kroner

Iværksætteri

Industriens Fond arbejder for at styrke danske virksomheders konkurrenceevne. Herunder har fonden særligt fokus på de danske iværksætteres muligheder for at vokse globalt.

Partnere

Projektet gennemføres i samarbejde med Kaplak Ventures og arbejder blandt andet ud fra ledelsesmodellen Dreams & Details, hvor især virksomheders innovationsindsatser er i højsædet. Derudover arbejder Climate Tech Catalyzer sammen med en række aktører i Danmark og USA, for at give de deltagende iværksættervirksomheder de bedst mulige kår ved rejsen over Atlanten.

Kontakt

Projektejer:
Peter Bonnesen
Director
22 81 54 32
PB@idonea.dk

Projektleder:
Matthew Hooper
Managing Director
(+1) 914-844-5966
MH@kaplakpartners.com

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.