Danske virksomheder skal genopbygge i Ukraine

Danish Ukrainian Business Council
Aktiv
Internationalisering

Med etableringen af Danish Ukrainian Business Council styrkes relationerne mellem ukrainsk og dansk erhvervsliv. Det skal føre til øget samarbejde om at genopbygge i Ukraine, hvor danske virksomheders kompetencer, knowhow, produkter og løsninger kan gøre en positiv forskel.

Projektets topprioriteter

  1. At understøtte danske virksomheders bidrag til genopbygningen i Ukraine.

  2. At etablere Danish Ukrainian Business Council, der skal koordinere og styrke indsatsen for at skabe endnu stærkere bånd mellem ukrainsk og dansk erhvervsliv.

  3. At understøtte erhvervslivets bidrag til udmøntning af ambitionerne i den danske Ukraine-fond.

Ukrainske og danske virksomheder har haft stærke bånd gennem mange år. Relationerne mellem de to landes virksomheder er dog blevet vanskeliggjort af krigen i Ukraine. Men med etableringen af et Danish Ukrainian Business Council, skal de gode relationer genetableres og gerne også udvides.

Med etableringen af Danish Ukrainian Business Council får danske virksomheder også bedre mulighed for, at bidrage til genopbygningen i Ukraine – både på egne hænder, men især også i samarbejde med lokale partnere i Ukraine.

Danish Ukrainian Business Council med grønt fokus

En af de primære formål med etableringen af Danish Ukrainian Business Council, er at gøre virksomheder i både Ukraine og Danmark bedst muligt forberedte til at understøtte og deltage i det genopbygningsarbejde som den danske Ukraine-fond gennemfører i de kommende år.

Med assistance fra Danish Ukrainian Business Council skal forretningsforbindelser mellem danske og ukrainske virksomheder styrkes og virksomhederne skal have bedre mulighed for at samarbejde og engagere sig gensidigt i handel og investeringer.

Danish Ukrainian Business Council vil desuden hjælpe virksomhederne med at forstå, tilgå og bruge den danske Ukraine-fonds værktøjer og muligheder sammen med relevante partnere.

Samlet set er ambitionen, at både ukrainsk og dansk erhvervsliv kommer til at spille vigtige hovedroller i en grøn genopbygning i Ukraine.

Og der er særligt stort fokus på at understøtte især små og mellemstore danske eksportvirksomheders fortsatte internationalisering, samt deres grønne genopbygningsaktiviteter og handelsrelationer til Ukraine.

Ambitionen er også, at de styrkede relationer mellem de to lande og deres virksomheder også på langt sigt vil komme erhvervslivet til gode i begge lande.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Danish Ukrainian Business Council

Projektejer:
Dansk Industri

Website:
DUBC

Periode:
2023-2025

Støttet med:
1 mio. kroner

Projektpartnere

Danish Ukrainian Business Council etableres og udføres i samarbejde med både ukrainsk og dansk erhvervsliv.

Kontakt

Projektejer:
Marie Gad
Underdirektør
29 49 44 47
MSH@di.dk

Kontakt

Katinka Thyssen Neumann

Studentermedhjælper

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.