Ambitiøst kompetencecenter accelererer den danske eksport

Danish Export Academy
Aktiv
Internationalisering

Et stort nationalt kompetencecenter for eksport skal uddanne medarbejdere på alle niveauer i danske eksportvirksomheder. Centeret kaldes Danish Export Academy og skal sikre, at flere bliver dygtigere inden for eksportaktiviteter og digitale salgsværktøjer - og det skal øge den danske eksport.

Projektets topprioriteter

  1. Øge den danske eksport.

  2. Professionalisere og dygtiggøre danske eksportører – og anspore ikke-eksporterende virksomheder til at stræbe efter at skabe eksport.

  3. Digitalisere danske eksportører og derigennem optimere salgsprocesser og øge succesraten.

Med et nyt kompetencecenter skal dansk erhvervsliv blive markant bedre til at eksportere. Det er den grundlæggende hensigt med etableringen af Danish Export Academy – et nationalt campus for uddannelser og kurser med internationalt fokus.

Visionen med det nye kompetencecenter er at øge dansk eksport ved at professionalisere danske eksportører, så de bliver bedre til at arbejde struktureret med eksportstrategi på alle niveauer i virksomheden og ved at digitalisere og optimere salgsprocesserne forbundet med eksportsalg.

Med bevillingen fra Industriens Fond vil Eksportforeningen nu bygge – og udvikle koncept og undervisningsmateriale til – Danish Export Academy.

Både de fysiske rammer og de digitale læringsværktøjer i Danish Export Academy skal være med til at inspirere de mange forskellige typer af virksomheder og kursister, der kommer til at benytte kompetencecenteret. Her et eksempel fra en konferencesal i Danish Export Academy.

Centeret skal udvikle sig til at være det danske samlingspunkt for professionalisering af eksportvirksomheder og skal i den forbindelse blandt andet beskæftige sig med virksomheders salgsomkostninger, personaleudvikling, produktivitet, netværk og produktudbud.

Danish Export Academy bliver det nationale mødested for virksomheder der vil ud i verden

Med etableringen af Danish Export Academy får erhvervslivet et fælles mødested, hvor de danske eksportvirksomheder kan lære af de allerdygtigste frontløbere, og hvor faget og den strategiske tilgang bliver anerkendt og anvendt til glæde for virksomhedernes konkurrenceevne og position på det globale marked.

Danish Export Academy får base i en helt ny tilbygning til Eksportens Hus i Silkeborg. Men udover de fysiske rammer, så kommer det nye eksportakademi også til at gennemføre en lang række af kurser, uddannelsesforløb og aktiviteter i cyberspace.

Centerets ambition er at øge den danske eksport. Det gøres ved at skabe og videregive ny viden på området og ved at uddanne medarbejdere i dansk erhvervsliv til både strategisk, taktisk og operationelt at dygtiggøre sig inden for handel, salg og eksport.

Derudover vil centeret også specifikt sætte fokus på at øge det digitale eksportsalg fra danske virksomheder. Heri ligger der et kolossalt potentiale i at nå flere og nye kunder hurtigere – og med lavere omkostninger undervejs i processen.

Projektets faser

Projekts primære målgruppe er danske virksomheder med mellem 50 og 250 ansatte, som allerede eksporterer. Målgruppen udgør cirka 1.800 virksomheder og det er denne målgruppe der har det største potentiale for at øge værdien af dansk eksport. Målet er, at Danish Export Academy, der fysisk kommer til at ligge i Silkeborg, løfter en tredjedel af disse virksomheders mereksport med 10 procent – og generelt styrker den enkelte virksomheds internationaliseringsevne, sådan som også Industriens Fonds strategi sigter efter.

Den sekundære målgruppe består af henholdsvis ikke-eksporterende virksomheder på selvsamme størrelse, samt små eksporterende virksomheder med færre end 50 ansatte. Den første gruppe udgøres af 1.600 relevante virksomheder, mens den anden gruppe består af cirka 3.300 virksomheder.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Danish Export Academy

Projektejer:
Danish Export Association

Periode:
2022-2027

Støttet med:
14,5 mio. kroner

Kontakt

Projektejer
Anette Galskjøt
CEO
Danish Export Association
25 35 23 64
asg@danishexport.dk

Projektansvarlig
Sebastian Schwarz
Head of Secretariat
Danish Export Association
23 66 77 88
ses@danishexport.dk

Kontakt

Brian Christensen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.