“Vi har fået afmystificeret klimaregnskaber og lært at kommunikere grønt”

Nye færdigheder og et fælles sprog har været med til at sætte yderligere fart på den grønne omstilling hos Ballerup-virksomheden Resino Inks A/S.

Vi kommer til at mangle 126.000 sæt hænder i 2030, hvis vi skal nå i mål med de nødvendige investeringer i den grønne omstilling. Det viser en ny analyse fra Industriens Uddannelser.

Der bliver brug for nyuddannede, men også for, at vi videreuddanner de medarbejdere, der allerede befinder sig i virksomhederne.

Det var lige præcis, hvad der motiverede den familieejede virksomhed Resino Inks A/S i Ballerup til at deltage i initiativet Klimaklar Produktionsvirksomhed.

Finder hoved og hale i CO₂-udledningerne

Klimaklar Produktionsvirksomhed er et gratis forløb, der hjælper danske produktionsvirksomheder med at indsamle, beregne og agere på baggrund af deres CO₂-data.

“Udover at vi har lært at lave vores CO₂-regnskab igennem Klimaklar Produktionsvirksomhed, har vi skabt et vidensgrundlag, der er blevet forankret i både virksomheden og hos den enkelte medarbejder,” udtaler Signe Cederstrøm, der er CEO hos Resino Inks A/S.

Virksomheden, der er verdensledende inden for specialiserede trykfarver til emballage, blandt andet til fødevarer, har, ligesom mange andre, oplevet, at én af deres store kunder efterspurgte deres klimaregnskab. Derfor tilmeldte de sig til programmet Klimaklar Produktionsvirksomhed.

Klimaklar

Resino

HI-Messe

Det er Dansk Industri og Industriens Fond, der, med fokus på bæredygtig produktion i dansk erhvervsliv, står bag Klimaklar Produktionsvirksomhed.

“Ved at hjælpe de danske produktionsvirksomheder med at producere grønnere, så øger vi deres konkurrenceevne. Vores vision er, at Danmark har verdens mest bæredygtige produktionssektor, fordi det gør virksomhederne mere attraktive. Og så spiller det i øvrigt godt sammen med de nationale danske målsætninger på området,” siger Anders Ziegler Kusk, programleder inden for bæredygtig produktion hos Industriens Fond.

“Det er lige præcis, hvad programmet kan; videreuddanne og støtte praktisk læring på arbejdspladsen, hvilket i sidste ende bidrager til en mere konkurrencedygtig virksomhed. På den måde hjælper programmet både virksomheden med at blive bæredygtig miljømæssigt og finansielt,” tilføjer Line Gry Knudsen fra Dansk Industri, der er programleder for Klimaklar Produktionsvirksomhed.

Det kompromisløse CO₂-fokus, der er omdrejningspunktet i Klimaklar Produktionsvirksomhed, er noget der i stadigt større omfang efterspørges af omverdenen. Dels af markedet, dels af myndigheder.

“Grønne virksomheder tilvælges af kunderne. Det betyder, at virksomheder, der kan dokumentere reducerede CO₂-udledninger og generelt har styr på deres CO₂-data, står stærkere i den globale konkurrence. Snart mødes danske virksomheder også af nye krav som følge af EU’s direktiv for bæredygtighedsrapportering, og også i den forbindelse er det godt at have styr på sine udledninger. Men det handler ikke bare om compliance det her – det handler om at forblive konkurrencedygtige på et marked i konstant udvikling,” siger Anders Ziegler Kusk.

Et fælles sprog

”I vores Klimaklar-forløb havde vi fem-seks medarbejdere med ombord. For eksempel var to bogholdere og en administrationsmedarbejder beskæftiget med dataindsamlingen, mens vores kommunikationsmedarbejder blev trænet i god klimakommunikation. Vi har dermed fået skabt et nyt fælles sprog på arbejdspladsen om klimadata, hvilket også har hjulpet os med at afmystificere det hele lidt,” beskriver Signe Cederstrøm og fortsætter:

”Som en del af Klimaklar-forløbet er vi også blevet skarpere på, at vores kommunikation skal bygge på fakta, når vi skal kommunikere om bæredygtighedstiltag. Noget, vi har de bedste forudsætninger for, da vi blandt andet er ISO-certificeret.”

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Nanna Nyholm

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.