Nyt samarbejde styrker industrien gennem forskning, innovation og nye produktionsteknologier

Produktionsfaciliteter

Produktionsfaciliteter

Industrien er en vigtig del af dansk erhvervsliv. Den danske produktionssektor står for en stor del af Danmarks vareeksport og er med til at skabe arbejdspladser og vækst over alt i Danmark. Men der skal mere fart på innovationen, hvis de danske virksomheder også i fremtiden skal være konkurrencedygtige – og netop den innovation skal et nyt samarbejde mellem Industriens Fond og DAMRC nu accelerere.

Danmark er hjemsted for mange dygtige industrivirksomheder. Deres produkter bruges over alt på kloden og danske virksomheders renommé er stærkt ude hos kunderne. Men udviklingen går stærkt og nye konkurrenter fra nær og fjern spiller med musklerne på det globale marked. Det stiller nye krav til industrien.

Vi skal blive ved med at udvikle industrien i Danmark. Produktionssektoren er en væsentlig del af dansk erhvervsliv og det skal være attraktivt for både små og store virksomheder at producere i Danmark. Derfor skal vi blive endnu bedre til at innovere og forny os. Banebrydende forskning og ny teknologi skal bruges hyppigere og bedre, og så skal sektoren hele tiden have adgang til kompetente medarbejdere, der også i fremtiden kan være med til at føre gode idéer ud i livet i de danske virksomheder,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

For at bidrage til udviklingen af den danske produktionssektor, har fonden indledt et strategisk samarbejde med Danish Advanced Manufacturing Research Center (DAMRC). Gennem forskning og innovation, og med yderligere fokus på modning og implementering af nye teknologier, kan DAMRC nu tage større skridt og spille en mere aktiv rolle i videreudviklingen af den danske produktionsindustri.

Og som et andet altafgørende element vil DAMRC også lave særlige tiltag for at udvikle nye efteruddannelsesmuligheder for medarbejderne i produktionssektoren.

Vi skal ud på en rejse, hvor DAMRC transformeres fra nationalt vidensmiljø, til et forsknings- og udviklingscenter, der om 10 år ser helt anderledes ud end vi gør i dag. Vi skal i langt højere grad være med til at sikre, at den danske produktionssektor er forrest i feltet når det handler om innovation og implementering af ny teknologi. På den måde får virksomhederne en konkurrencemæssig fordel på det internationale marked, og det er hovedformålet med vores arbejde,” siger Klaus Ørskov, CEO hos DAMRC.

Målet er at der hen over de næste år sker en markant forøgelse af den produktionsrettede forskning og innovation, og at der modnes og implementeres i omegnen af 25 nye produktionsteknologier via DAMRC. Derudover vil det strategiske samarbejde mellem Industriens Fond og DAMRC også betyde et markant løft af efteruddannelsesmulighederne for dygtige faglærte i industrien.

Medarbejderne i de danske virksomheder er det vigtigste råstof. Det er dem der driver udviklingen og får ting til at ske. Så de er selvfølgelig altafgørende medspillere, når industrien skal udvikles i de kommende år,” siger Klaus Ørskov.

De afledte effekter af det nye strategiske samarbejde vil være mange, idet ny forskning, nye teknologier og et højere kompetenceniveau, alt andet lige, vil have en stor impact i såvel den danske produktionsindustri som i det omgivende samfund. Konkret vil nyudviklet teknologi fra forskningsprojekter og teknologimodningsforløb være én af de væsentligste bidragsydere til industriens grønne omstilling og fortsatte konkurrencekraft i fremtiden.

Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter på den globale scene og vores vision er, at Danmark har verdens mest bæredygtige produktionssektor. Hvis danske virksomheder også i fremtiden skal være kundernes foretrukne valg, så skal innovationen være i højsædet og det er målet med det her nye samarbejde,” slutter Thomas Hofman-Bang.

I alt har Industriens Fond valgt at støtte den strategiske videreudvikling af DAMRC med 25 mio. kroner.

Læs mere om Fondens projekt.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.