Styrket viden- og kompetencecenter inden for avanceret fremstilling skal bane vej for ny teknologi og grøn omstilling

Aktiv
Bæredygtig produktion

Danmark har et markant behov for at kunne fastholde industriel produktion i Danmark. Det kræver modning og implementering af nye teknologier, afprøvning af processer, samt omstilling til bæredygtig produktion. Videreudviklingen af DAMRC som et ledende test-, videns- og kompetencecenter skal sikre at dansk erhvervsliv får højt kvalificeret viden og hands-on sparring til omstilling af deres subtraktive fremstillingsprocesser.

Projektets topprioriteter

  1. Etablere et videns- og kompetencecenter for subtraktive fremstillingsprocesser

  2. Motivere og hjælpe produktionsvirksomheder med at starte deres grønne omstilling

  3. Styrke produktionsindustriens konkurrenceevne indenfor bæredygtig produktion

Den industrielle produktion er under pres for at imødekomme en stigende efterspørgsel efter bæredygtige produkter. Og i takt med at krav om kortere transport og simplere forsyningskæder vinder ind, vil danske underleverandører få svært ved at fastholde ordrer fra store producenter. Derfor er en målrettet omstilling nødvendig i produktionssektoren.

Der er derfor et behov for at løfte den danske industri til at producere smartere og mere bæredygtigt og forny produktionskapaciteten i virksomhederne. Til at understøtte den udvikling, har Industriens Fond besluttet at styrke Danish Advanced Manufacturing Research Center (DAMRC), der allerede specialiserer sig i avancerede produktionsmetoder.

Formålet med at give DAMRC ekstra båndbredde, er at hjælpe danske produktionsvirksomheder med optimering og digitalisering af eksisterende produktionsprocesser, herunder kompetencer og viden til at accelerere den grønne omstilling.

Den langsigtede vision med styrkelsen af DAMRC, er at få skabt et førende europæisk teknologicenter indenfor subtraktive fremstillingsprocesser, som kan skabe stor værdi for virksomhederne.

Arbejdet med at gøre DAMRC til en endnu stærkere medspiller for dansk erhvervsliv tager udgangspunkt i særligt seks indsatsområder.

Med styrkelsen af DAMRC vil Industriens Fond primært hjælpe mindre produktionsvirksomheder med at innovere, vokse og stå stærkere i den globale konkurrence. DAMRC hjælper dog også større virksomheder i produktionsindustrien, der enten direkte eller indirekte arbejder med subtraktive produktionsprocesser.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
DAMRC 2.0

Projektejer:
DAMRC

Website:
Besøg DAMRC

Periode:
2022-2026

Støttet med:
25,4 mio. kroner

Kontakt

Projektejer
Klaus B. Ørskov
CEO
DAMRC
21 54 50 54
kbo@damrc.com

Projektansvarlig
Charlotte F. Ilvig
Senior Project Manager
DAMRC
20 30 45 99
chi@damrc.com

Kontakt

Morten Mommsen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.