Industriel IoT realtid med 5G

Afsluttet
Nye teknologier

Projektet vil udbrede kendskabet og forretningsmulighederne til 5G og anden trådløs IoT til dansk erhvervsliv.

5G er den næste store teknologiudvikling, som over de kommende år vil omforme det danske IT-landskab. Trådløs kommunikation og den kommercielle udnyttelse af data forventes at være afgørende for fremtidens ”forbundne” industrivirksomheder, hvor IoT, kunstig intelligens, robotter, droner samt virtual og augmented reality i stigende grad bliver en del af virkeligheden. Der ligger derfor en udfordring i at modne fremstillingsindustrien, og sikre at den er klar til at indtage en førerposition i en bredere Industri 4.0. kontekst.

Projektet har såldes til formål at oplyse dansk industri på om de forretningsmulighederne 5G og anden trådløs IoT tilbyder, samt at give virksomheder mulighed for at prøve teknologierne af i praksis. Som led i projektet vil der blive afviklet en række pilotprojekter fokuseret på industriel 5G-use cases.

Målgruppen er digitalt modne SMVer, hvor pålidelig udveksling af store datamængder i realtid er vigtig for virksomhedens udvikling. Det gælder leverandører/brugere af mobile og kollaborative robotter, sikkerhedsløsninger, medie- og underholdningsproduktion, industriel produktion, landbrug, sundhed og velfærd. 

Projektet udføres af Aalborg Universitet i samarbejde med DI, og Togsverd Consult samt en række netværkspartnere. 

Projektaktiviteter

Projektet forventes at have en positiv indvirkning på innovation og konkurrenceevnen, idet et større antal virksomheders digitalisering og industri 4.0 parathed styrkes i forbindelse med at 5G bliver en integreret del af at kunne udveksle store datamængder i realtid. Erfaringerne fra projektet skal katalysere samarbejde mellem leverandør- og brugervirksomheder og de nøgleaktører, der kan fremme transformationen til industri 4.0.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Industriel IoT realtid med 5G

Projektejer:
Aalborg Universitet

Periode:
2020-2022

Støttet med:
3,3 mio. kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Aalborg Universitet i samarbejde med række danske aktører:

Netværksomhedspartnere:

Leverandørpartnere:

KONTAKT

Projektansvarlig:
Preben Mogensen
Professor
Telefon: 99 40 86 58
Mail: pm@es.aau.dk 

Kontakt

Nadika Bulathsinhala

Projektleder, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.