Skærpet strategi sætter kursen

Industriens Fond har offentliggjort sin årsrapport og sin årsberetning for 2021.

Industriens Fond igangsatte 40 nye projektinitiativer i 2021 og satte dermed igen erhvervslivets konkurrenceevne højt på dagsordenen.

Industriens Fond uddelte sidste år 272 mio. kroner til 40 nye projekter, der skal styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Det fremgår af fondens årsrapport og årsberetning for 2021.

De nye projekter beskæftiger sig især med bæredygtig produktion, cybersikkerhed, internationalisering og nye teknologier. Fælles for projekterne er, at de hjælper danske virksomheder med innovation, ny viden og relevante kompetencer – alt sammen for at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne,” siger fondens bestyrelsesformand, Sten Scheibye og fortsætter:

Verdensmarkedet er konstant i bevægelse. Den teknologiske udvikling tordner derudaf, mens globale magtforskydninger og geopolitisk ustabilitet medfører, at den internationale samhandel og de danske virksomheders position i udlandet hele tiden forandres og udfordres. Den udfordring tager vi op. Og sammen med virksomheder og vores gode samarbejdspartnere over alt i Danmark, arbejder vi for at verden bliver ved med at vælge dansk erhvervsliv til.

En turbulent tid

De seneste år har tydeligt vist, at udviklingen går stærkt. Brexit, pandemi, råvaremangel, geopolitisk uforudsigelighed, klimakrise og nu krig i Europa. Eksempler på markante hændelser og kriser er der mange af, og de påvirker Danmark, dansk erhvervsliv og de danske virksomheders position på eksportmarkederne.

Kriser er forskellige, og det samme er konsekvenserne. Men uanset hvordan verden ser ud, så kan Danmark og danske virksomheder gøre en positiv forskel i en turbulent virkelighed. Vi kan gå forrest når det handler om grøn omstilling og bæredygtig produktion, vi kan vise hvordan data og ny teknologi kan bruges på en sikker og ansvarlig måde og så kan vi bidrage med bæredygtige løsninger på globale udfordringer,” siger adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond og fortsætter:

Vi stræber hver dag efter at give dansk erhvervsliv et godt udgangspunkt og gøre virksomhederne attraktive for globale kunder og samarbejdspartnere. Derfor har vi skærpet vores strategi yderligere med fokus på at skabe positive forandringer for især de små og mellemstore danske virksomheder.

Ny næstformand

Industriens Fond har skiftet ud i sin bestyrelse. Den mangeårige næstformand, Jesper Møller, er trådt ud af bestyrelsen og afløses af Lars-Peter Søbye, der er CEO hos rådgivningsvirksomheden COWI.

Jesper er svær at erstatte. Han er i dag meget aktiv i iværksættermiljøet og har desuden mange års erfaring med virksomhedsdrift på alle niveauer. Derudover er han nysgerrig af natur og altid hjælpsom og imødekommende. På den måde har han altid passet godt til Industriens Fond og vores filantropiske virke. Med Lars-Peter som ny næstformand får vi en erfaren virksomhedsleder ind, der aktuelt står i spidsen for en internationalt orienteret virksomhed, hvor bæredygtighed, produktionsforhold og global afsætning er en fast del af hverdagen. Han mærker de svære markedsforhold på egen krop og kan være med til – i endnu højere grad – at bringe erhvervslivets mest presserende udfordringer ind i bestyrelseslokalet,” siger bestyrelsesformand Sten Scheibye.

Industriens Fonds samlede projektportefølje består i dag af mere end 150 aktive projekter inden for bæredygtig produktion, cybersikkerhed, internationalisering og nye teknologier.

Mange af projekterne beskrives kort i fondens årsberetning, der sammen med fondens årsrapport findes i sin fulde længde her på hjemmesiden.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Ole Østrup

Formidlingschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.