Datadrevet innovationshub udvikler Danmarks energi-infrastruktur og øger eksporten af nye løsninger

Aktiv
Iværksætteri

Digital Energy Hub skal udnytte de kommercielle potentialer, der ligger i nye løsninger inden for intelligent energioptimering. Det skal ske gennem brobygning mellem digitalisering og energi- og miljøteknologi.

Projektets topprioriteter

  1. Fremme innovation og skalering af intelligente, datadrevne energi- og miljøteknologiske løsninger.  

  2. Bidrage til innovation og grøn omstilling af energisektoren. 

  3. Øge vækst og konkurrenceevnen inden for green-tech.

Nye krav til energioptimering og reduktion af CO2-aftryk udfordrer Danmarks styrkepositioner inden for digitalisering og energi- og miljøteknologi.

Der er derfor behov for at nytænke eksisterende løsninger og udvikle nye, hvis Danmark skal fastholde førertrøjen i fremtiden.

Digital Energy Hub tager udfordringen op

Ambitionen med Digital Energy Hub er at skabe et åbent datadrevet innovationsmiljø til at fremme udviklingen af intelligente energisystemer.

Det sker gennem en række forskellige tiltag og initiativer, som Digital Energy Hub skal være primus motor for:

  • styrke økosystemet omkring datadrevet forretningsudvikling
  • styrke udnyttelsen af ny teknologi, herunder intelligente løsninger, serviceplatforme og nye forretningsmodeller
  • styrke udviklingen af nye typer af samarbejder på tværs af sektorer
  • bidrage til indfrielsen af de danske klimamålsætninger
  • øge adgangen til kapital og talent
  • styrke den danske styrkeposition inden for grønne teknologier

Digital Energy Hub tager afsæt i en stor data-hub for det samlede energi- og forsyningssystem. Data-hubben fungerer allerede i dag som en testplatform for nye digitale, grønne løsninger.

Og med etableringen af Digital Energy Hub, forventes det, at hubben udvides og udnyttes af endnu flere virksomheder og iværksættere i de kommende år.

Med data fra tusindvis af energiforbrugere, kan Digital Energy Hub bistå danske iværksættere med værdifuld viden og opsigtsvækkende indsigter.

Med etableringen af Digital Energy Hub sigter Industriens Fond efter at løfte kompetenceniveauet og teknologiparatheden markant blandt de energiteknologiske virksomheder i Danmark

Ydermere er hensigten, at katalysere konkrete samarbejder mellem virksomheder, universiteter og myndigheder på tværs af energi- og forsyningssektoren.

Herved medvirker Digital Energy Hub også til at opbygge og styrke Danmarks position inden for nye teknologier på området – og særligt inden for intelligent energiteknologi.

Digitale sektorkoblinger skal skabe et nyt økosystem 

Projektet består først og fremmest af fire faser, der til sammen skal opbygge et stærkt økosystem af kompetente aktører, som kan accelerere energi- og miljøteknologiske virksomheder med vækstpotentiale.

Særligt vil der være fokus på små og mellemstore virksomheder og iværksættere, der er klar til at opskalere virksomheden og derfor har potentiale til at udvikle forretningen gennem anvendelsen af sensorer og kunstig intelligens, men mangler konkret viden, data og kompetencer for at realisere ambitionen.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Digital Energy Hub

Projektejer:
Center Denmark

Periode:
2022-2025

Støttet med:
20 mio. kroner

Kontakt

Projektejer
Søren Skov Bording 
Direktør 
Center Danmark 
23 40 86 12 
soren@centerdenmark.com

Projektansvarlig
Søren Bernt Lindegaard 
Senior Projektleder 
Center Danmark 
42 59 50 20 
bernt@centerdenmark.dk

Kontakt

Anders Ziegler Kusk

Programleder, Bæredygtig Produktion

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.