Vend kommende kriser til nye forretningsmuligheder

Aktiv
Nye teknologier

Danske virksomheder skal lære at gribe de kommercielle muligheder som kan opstå som konsekvens af kriser - og i det hele taget blive bedre til at gøre robusthed til en konkurrencefordel.

Projektets topprioriteter

  1. At gennemføre 50 konkrete træningsforløb, som gør små og mellemstore virksomheder i stand til at handle proaktivt og agilt i krisesituationer.

  2. At udvikle en resiliensguide, der gør robusthed til et strategisk konkurrenceparameter.

  3. At mere end 1.000 danske virksomheder implementerer robusthedsskabende tiltag, der gør dem mere handlekraftige og øger deres resiliens.

Modstandsdygtig.DK har til formål at ruste danske virksomheder med internationale aktiviteter til fremtidige kriser.

Det gøres ved at øge deres agilitet, kriseparathed, resiliens og robusthed – og altså dermed deres modstandsdygtighed overfor uventede og hastige forandringer i markedet og i deres øvrige omverden.

Modstandsdygtig.DK yder direkte hjælp

Styrkelsen af de danske virksomheders modstandskraft sker dels gennem 1-til-1-forløb, hvor virksomhederne trænes i hurtigt at kunne identificere, kvalificere og implementere nye idéer, dels ved udarbejdelsen af en virksomhedsguide med konkrete metoder og værktøjer til målrettet og struktureret resiliensopbygning.

Virksomheder får meget konkret hjælp til at udvikle sig og skabe en mere robust og modstandsdygtig forretning.

Hele designet af Modstandsdygtig.DK bygger på adskillige erfaringer fra Industriens Fonds arbejde med kriseparathed, samt fondens temaindkaldelse om robusthed, kriser og øget konkurrenceevne.

På den baggrund er projektet inddelt i otte hovedaktiviteter, der samlet set styrker modstandskraften hos både enkeltvirksomheder og i hele dansk erhvervsliv over en bred kam: 

Modstandsdygtig.DK henvender sig primært til internationalt orienterede fremstillingsvirksomheder med 10-500 ansatte og har særligt fokus på inddragelse af ledelse og bestyrelse ude hos virksomhederne.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Modstandsdygtig.DK

Projektejer:
Teknologisk Institut 

Periode:
2021-2024

Støttet med:
2021-2024: 20,0 mio. kroner
2022-2024: 3,3 mio. kroner

Temaindkaldelse

Projektet er skabt i kølvandet på Industriens Fonds temaindkaldelse “Fra Kriser til Konkurrencekraft”, der blandt andet byggede på erfaringer fra fondens corona-indsats genstartNU.

KONTAKT

Projektejer:
Anne-Lise Høg Lejre
Direktør
72 20 31 16
alh@teknologisk.dk

Projektansvarlig:
Jan Overgaard
Sektionsleder
72 20 20 22
jov@teknologisk.dk

Kontakt

Anders Wils

Direktionskonsulent

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.