The New Normal

Projektet vil hjælpe fremstillingsindustrien omstille sig til et skiftende marked. Igennem online virksomhedsforløb vil projektet udvikle handlingsplaner tilpasset deres forretninger og derigennem styrke erhvervslivet.

Den verdensomspændende Covid-19-krise har ramt produktions Danmark hårdt. Dyre produktionsapparater gør en hurtig omstilling svær, og mange fremstillingsvirksomheder har et akut behov for hjælp til at genfinde balancen i en forandret hverdag, hvor forbrugeradfærd er skiftet, og de sædvanlige markeder ikke længere findes.

The New Normal vil hjælpe virksomheder med at udvikle nye handlingsplaner for deres forretning. Projektet tager udgangspunkt i en allerede udviklet model, Alignment Squared-modellen, som bruges som værktøj til at føre 70 produktionsvirksomheder gennem et 4-6 ugers online strategiforløb. Via modellen kortlægges virksomhedernes udfordringer og muligheder, og der udvikles en akutplan for de næste 2-3 måneder samt en langsigtet plan for de næste 1-2 år. Projektet skal munde ud i et fundament af 70 skræddersyet handlingsplaner, der skal gøre erhvervslivet agil og mere robust overfor lignende kriser i fremtiden. Den udviklet viden og værktøjer samles på en ny hjemmeside www.thenewnormal.dk til gavn for andre virksomheder.

Projektet henvender sig til fremstillingsvirksomheder med 10-500 ansatte, der ønsker at omstille sig til nye produkter, værdikæder, services og forretningsmodeller.

PROJEKTET

Projektnavn:
The New Normal

Projektejer:
Teknologisk Institut

Tid:
2020-2021

Støttet med:
3,93 mio. kr.

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Teknologisk Institut i samarbejde med en række vidensinstitutioner. Besøg dem herunder.

TEMAINDKALDELSE 

Projektet er skabt i kølvandet på Industriens Fonds coronaindsats Styrket gennem Krisen – en del af genstartNU.dk.

Erfaringer

I nedenstående kataloger præsenteres refleksion og læring ift. den kaotiske situation som Covid -19 forårsager:

KONTAKT

Projektejer:
Anne-Lise Høg Lejre
Direktør
Teknologisk Institut
72 20 31 16
alh@teknologisk.dk

Kontaktperson:
Jan Overgaard
Sektionsleder
Teknologisk Institut
72 20 20 22
jov@teknologisk.dk   

Projektansvarlig Industriens Fond:
Anders Wils
Direktionskonsulent
Telefon: 33 37 62 33
Mail: aw@industriensfond.dk