Nyt center er et slaraffenland for fremstillingsindustrien

Med moderne maskiner, innovativt udstyr og gode mødefaciliteter er det nye DAMRC et godt sted at lægge vejen forbi for enhver produktionsvirksomhed. De nye lokaler lidt udenfor Herning står nu færdige og klar til brug. Og det skal bringe endnu flere nye teknologier i anvendelse i den danske produktionssektor.

Det er sjældent, at man kan få alt, hvad man ønsker sig i denne verden. Men er man på jagt efter nye teknologier og ny innovationsinspiration, så er der især ét sted, der er værd at besøge. 

I dag er det nye domicil for DAMRC nemlig åbnet. Og ordet domicil er slet ikke dækkende. De nye fysiske rammer rummer nemlig rigtig mange spændende muligheder, teknologier og værktøjer fordelt på de godt og vel 1.750 kvadratmeter, som bygherre Tom Møller Jørgensen står bag. 

”Vi er i gang med at videreudvikle DAMRC, så vi bliver til et endnu mere virksomhedsnært forsknings- og udviklingscenter. Det betyder selvfølgelig også, at vi kommer til at se anderledes ud, end vi gør i dag – og det er vores nye hjemsted et meget konkret eksempel på,” siger Klaus Ørskov, der er CEO hos DAMRC, og som i dag har været med til at indvie de nye rammer i Birk ved Herning.

”Med det nye domicil kan vi optimere pladsen og dermed give den danske produktionsindustri endnu bedre adgang til ny forskning, viden fra udlandet og nye unikke teknologier. Det får stor betydning, fordi nyudviklet teknologi fra både danske og internationale forskningsprojekter vil være én af de primære drivkræfter i industriens grønne omstilling og fremtidige konkurrencekraft. Derfor glæder vi os til at hjælpe endnu flere virksomheder med at forstå og implementere ny teknologi og generelt højne deres kompetenceniveau. Og den opgave kan vi løfte endnu bedre fra i dag af,” fastslår Klaus Ørskov med henvisning til det nye DAMRC-hovedkvarter, der altså først og fremmest består af et bredt favnende teknologicenter på 1.000 kvadratmeter, hvor fokus især er rettet mod subtraktiv fremstillingsteknologi, mens resten af bygningen primært er forbeholdt forskellige møde- og undervisningsaktiviteter.

Fører fremstillingsindustrien ind i fremtiden 

Det nye DAMRC udvikler sig i disse år især på baggrund af et tæt samarbejde med Industriens Fond. Fonden arbejder konstant på at styrke de danske virksomheders brug af nye teknologier for at øge konkurrenceevnen og skabe vækst. 

”Vi skal hele tiden udvikle industrien i Danmark. Produktionssektoren er en væsentlig del af dansk erhvervsliv og det skal være attraktivt for både små og store virksomheder at producere i Danmark. Derfor skal vi hele tiden blive bedre til at innovere og forny os. Banebrydende forskning og ny teknologi skal bruges hyppigere og bedre – og så skal vi blive endnu dygtigere til at hente læring og nye teknologier hjem fra udlandet,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond, og fortsætter: 

”Et af de områder, som vi især fokuserer på, er bæredygtig produktion. Bæredygtighed er i stigende grad et konkurrenceparameter på den globale scene og vores vision er, at den danske produktionssektor er verdens mest bæredygtige. Hvis danske virksomheder også i fremtiden skal være kundernes foretrukne valg, så skal den grønne innovation være i højsædet, og det er målet med vores samarbejde med DAMRC. For hvis industrien skal nå i mål med den grønne omstilling – og det skal den – så kræver det, at sektoren hele tiden har adgang til kompetente medarbejdere, der kan bruge nye teknologier til at føre gode grønne idéer ud i livet i de danske virksomheder.”

Mange ting på tapetet

Alt i alt har Industriens Fond støttet DAMRC med godt 25 mio. kroner og understøtter dermed alle de arrangementer, aktiviteter og projekter, der i de kommende år kommer til at fylde de nye lokaler ud.

Det nybyggede DAMRC-domicil er på mere end 1.700 kvadratmeter og ligger i Birk, tæt på Herning.

Aktiviteterne kommer mestendels til at foregå i teknologicenterets maskinsamling, der er et produktionsteknologisk slaraffenland, som for nuværende blandt andet består af en sænkgnist, en trådgnist, tre fræsere og en drejebænk.

Derudover er der to robotter, forskellige former for avanceret måleudstyr, topmoderne filtreringssystemer og nye 3D-printere, der, i samarbejde med blandt andre Dansk AM Hub, skal bruges til avanceret fiksturfremstilling.

Aktuelt

Industriens Fond har en lang række projekter, der er åbne for virksomheder.
Nyhed

8. april 2024

Styrk din virksomhed med Industriens Fonds åbne projekter

Zero Waste skal hjælpe danske virksomheder med at genbruge og skære ned på affald.
Nyhed

8. april 2024

Danske virksomheder skal lære at sige farvel til affald  

Nyhed

4. april 2024

Europæisk samarbejde er nøglen til succes for iværksættere

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.