Motorvej for virksomheders brug af materialer

Materialeviden
Aktiv
Bæredygtig produktion

Danske virksomheder skal blive bedre til at udnytte såvel eksisterende som nye materialer.

Projektets topprioriteter

  1. Styrke eksponeringen af materialevidenskab overfor danske virksomheder – især de små og mellemstore.

  2. Styrke og øge samspillet mellem danske vidensinstitutioner med henblik på at forbedre og udvide eksponeringen af materialeteknologi overfor små og mellemstore danske virksomheder.

  3. Kortlægge og illustrere det disseminations-problem der findes på materialeområdet på tværs af dansk erhvervsliv, samt danne grobund for at skabe en fælles forståelse af problemet og de tilhørende løsningsmuligheder.

Med fokus på brugen af nye materialer i dansk industri stiller projektet skarpt på udbredelsen af ny materialeviden. Danske virksomheder eksponeres ikke godt nok overfor innovation på materialeområdet og det skal ændres.

Projektet skal derfor lægge grundlaget for at styrke eksponeringen af materialevidenskab overfor danske virksomheder – særligt de små og mellemstore.

Mere materialeviden

Det skal gøres på flere måder. Indledningsvis arbejdes der især på at bygge bro mellem de toneangivende materialevidenskabelige forskningsmiljøer i Danmark og dertil etableres et tættere samspil mellem særligt universiteter og GTS-institutterne på området.

Målet med projektet er derfor at etablere en enig, fælles forståelse af disseminations-problemet overfor industrien og samtidigt få relevante aktører til at samarbejde bedre om at styrke industriens konkurrenceevne gennem bedre evner til at innovere og benytte nye materialer og teknologier.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Eksponering af materialeviden

Projektejer:
LINX

Website:
Besøg LINX

Periode:
2022-2023

Støttet med:
1,0 mio. kroner

Materialeviden

Materialeviden handler blandt andet om at gøre dansk erhvervsliv – særligt industrien – bedre til at innovere og bruge ny teknologi til at understøtte den grønne omstilling og skabe en mere bæredygtig produktion i Danmark. Læs mere om Industriens Fonds arbejde med at styrke erhvervslivet gennem teknologi og bæredygtige produktionsmetoder.

Kontakt

Projektejer:
Jacob Becker-Christensen
Direktør
20 65 68 62
jbc@linxproject.dk

Kontakt

Anders Ziegler Kusk

Programme Manager, Sustainable Production

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.