En IT-sikker fremtid starter hos de unge

Aktiv
Cybersikkerhed

Danmark har brug for flere cyberspecialister. Nyt unge-community skal gøre det cool og interessant at blive klog på IT-sikkerhed.

Projektets topprioriteter

  1. Opbygge et landsdækkende unge-community omkring cybersikkerhed.

  2. Øge unges interesse for IT- og cybersikkerhed.

  3. Motivere øget inddragelse af cybersikkerhed i undervisning og uddannelser.

Hvem skal beskytte os mod cybertruslen?

Cyberangreb er blevet hverdagskost for danske virksomheder. Desværre har vi som samfund været for langsomme til at uddanne de specialister, som skal sikre vores institutioner. Talentrekrutteringen starter generelt for sent, og der er behov for at vække interessen for cybersikkerhed langt tidligere hos de unge.

Projektet Cyberskills skal gennem tværgående og fælles aktiviteter tiltrække flere unge til en uddannelse og karriere inden for cybersikkerhed og dermed bidrage til flere cyberspecialister. Projektet er en del af Industriens Fonds Cybersikkerhedsprogram og fungerer som et samarbejde mellem flere danske uddannelsesinstitutioner, Danish Hub for Cybersecurity samt en række andre aktører.

Mere cyber på skoleskemaet

Den nye nationale indsats skal bidrage til, at der uddannes unge, der vil specialisere sig i eller arbejde med cybersikkerhed. Derfor sigter projektet blandt andet efter at udvikle communities, hvor de unge har mulighed for at dyrke og fastholde deres interesse i cybersikkerhed – samtidig med, at de får muligheder for at dygtiggøre sig yderligere.

Disse communities udvikles i et tæt samarbejde mellem projektets aktører og har således både tråde ud til uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Indsatsen skal derudover motivere undervisere til at inddrage cybersikkerhed i uddannelserne og bidrage til at undervisning i emnet bliver på et faglig højt niveau. I sidste ende skal projektet også være med til at uddanne flere cyberspecialister.

Projektet henvender sig primært til unge mellem 15-25 år med og uden kendskab til cybersikkerhed, og sekundært til undervisere og SMV’er.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Cyberskills

Projektejer:
Aalborg Universitet

Periode:
2020-2023

Støttet med:
17,4 mio. kr.

CYBERINDSATS

Projektet er en del af Industriens Fonds indsats inden for cybersikkerhed. Læs mere derom her:

KONTAKT

Projektejer
Jens Myrup Pedersen
Lektor
Aalborg Universitet
99 40 87 71
jens@es.aau.dk

Kontakt

Nadika Bulathsinhala

Projektleder, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.