Ny bevilling skal få flere til at gå efter grønne uddannelser

Sammenhængen mellem erhvervsuddannelser og grøn omstilling skal stå lysende klart for dem, der skal vælge uddannelse. Det er et af målene i et stort samarbejde mellem Industriens Fond og EuroSkills2025, som Industriens Fond har bevilget 3 mio. kr. til.

Bæredygtighed og grøn omstilling er relevante tematikker for rigtig mange erhvervsuddannelser. Som del af et større samarbejde med Industriens Fond, skal der med afsæt i den store EuroSkills2025 event skabes inspirerende fortællinger om de erhvervsuddannelser og fag, som udfører den grønne omstilling i praksis.  

Bedre indblik i fag, der er vigtige for grøn omstilling  

Formålet er at sikre, at landets unge og andre uddannelsessøgende får øjnene endnu mere op for de spændende og vigtige ’grønne uddannelser’. Projektet skal desuden give skolelærere, uddannelsesvejledere mv. overblik over mulighederne i fagene – og hjælpe dem til konkret at kunne forklare, hvorfor fagene er vigtige for den grønne omstilling.

I det nye projekt med Industriens Fond fokuseres særligt på de erhvervsuddannelser, der fokuserer på industrien, men projektet fungerer også som pilotprojekt for tilsvarende kampagner om andre ’grønne fag’.  

– Der er nogle steder en opfattelse af, at den grønne omstilling ligefrem betyder nedlæggelse af faglærte jobs. Men faktuelt er faglært arbejdskraft en forudsætning for den grønne omstilling – ikke mindst i industriens fag. Der findes en lang række erhvervsuddannelser, som åbner op for, at man kan spille en meningsfyldt hovedrolle i den grønne omstilling. Det er dét budskab, projektet i samarbejde med Industriens Fond skal bringe ud i landet, siger Poul Nyrup Rasmussen, der er formand for EuroSkills2025. 

Fremtidens grønne arbejdsmarked rummer store forretningsmuligheder

– Den grønne omstilling rummer et unikt potentiale for danske virksomheder. Men for at gribe forretningsmulighederne, der ligger i omstillingen, så skal erhvervslivet have adgang til relevante kompetencer. Der bliver behov for tusindvis af kloge hænder på fremtidens grønne arbejdsmarked, og derfor skal unges interesse for erhvervsuddannelserne styrkes, siger Anders Ziegler Kusk, der er programleder hos Industriens Fond.

Aktuelt

Nyhed

1. juni 2023

Anbefalinger: Sådan sikrer vi grøn arbejdskraft til grøn omstilling

Nyhed

11. januar 2021

Ny vejledning skal hjælpe unge med at vælge en erhvervsuddannelse

Nyhed

12. august 2020

Bæredygtighedskompetencer skal blive til styrket konkurrenceevne

– Vi er meget begejstrede og yderst taknemmelige for Industriens Fonds støtte til EuroSkills2025 og kampagnerne for ’de grønne erhvervsuddannelser’. Helt fra første dialog har der været enighed om, at EuroSkills2025 og Industriens Fond sammen kan bringe de vigtige grønne uddannelser endnu mere frem i lyset og få fortalt om muligheden for at gøre en grøn forskel med en erhvervsuddannelse, siger direktør for EuroSkills2025, Henrik Kjeldsen. 

EuroSkills2025 foregår fra 10. til 14. september 2025 i MCH Messecenter Herning og forventes at tiltrække op mod 100.000 gæster. Det er første gang Danmark er vært ved et EuroSkills-mesterskab. 

Om EuroSkills Herning 2025 

EuroSkills afholdes hvert andet år og arrangeres af WorldSkills Europe. I 2023 foregår EuroSkills i Gdansk i Polen til september, hvorefter turen går til Danmark og MCH Messecenter Herning 10. – 14. september 2025. 

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Ziegler Kusk

Programleder, Bæredygtig Produktion

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.