Flere døtre skal overtage familievirksomheden

Når direktørposten overdrages til næste generation i de ejerledede virksomheder, er det kun i 20 procent af tilfældene en datter, der overtager roret, mens kun 13 procent, af børnene, der overtager det kontrollerede ejerskab efter forældrene, er døtre. Den udvikling skal ændres.

Det går fortsat trægt med ligestillingen i de øverste ledelseslag i dansk erhvervsliv. En udvikling, der også afspejles i de familieejede virksomheder.

Lige nu er der godt 200.000 såkaldte next gens i Danmark, hvoraf halvdelen er kvinder. Men de er stærkt underrepræsenterede i virksomhederne på trods af, at netop denne gruppe kvinder har et særligt ledelsespotentiale:

Forskning viser, at børn af ejerledere, next gens, har et særligt potentiale for virksomhedsledelse. De har fået det ind fra barnsben ved middagsbordet, og de har ofte en indsigt i virksomhederne. De kender det ansvar, der følger med ledelse, fordi virksomheden ofte er en del af familiens fælles liv. Det potentiale skal vi blive bedre til at udnytte,” siger professor Kasper Meisner Nielsen fra Copenhagen Business School.

Projektet Next Gen – fremtidens ejerledere skal bidrage til, at flere next gens – herunder især gerne flere døtre – får øjnene op for mulighederne for at overtage virksomheden.

Både sønner og døtre skal kunne udfolde deres potentiale til at overtage, udvikle og lede virksomheder. Det skal ske gennem workshops, udviklingsforløb og mentorordninger for next gen. Alt sammen på baggrund af ny forskning om next gen og med fokus på gode rollemodeller.

Diversitet fordrer innovation og konkurrencekraft

Det er bevist et utal af gange, at diversitet stimulerer innovation, giver en sundere forretning og gavner bundlinjen. Vores konkurrencekraft afhænger i høj grad af vores evne til at tiltrække de rigtige kompetencer, og derfor skal virksomhederne have adgang til den størst mulige talentpulje. Med NextGen-projektet sætter vi ind et sted, hvor det er helt oplagt at tage fat,” siger direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Anders Wils

Direktionskonsulent

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.