Plantebaserede produkter fra danske producenter skal fylde mere på verdensmarkedet

Aktiv
Bæredygtig produktion

Plantebaserede fødevarer er en boomende industri. Et målrettet udviklingsforløb i den danske fødevaresektor, skal omstille industrien og accelerere plantebaserede virksomheders innovation og vækst.

Projektets topprioriteter

  1. Hjælper plantebaserede virksomheder med forretningsudvikling, salg og eksport.

  2. Understøtter den danske styrkeposition som et førende land inden for fødevareproduktion.

  3. Skaber innovation i fødevarevirksomheder og hjælper den grønne omstilling på vej i den danske fødevaresektor.

Flere og flere forbrugere overgår til at spise vegetarisk i stedet for animalsk. Det skaber et interessant marked for plantebaserede fødevarer og det marked skal dansk erhvervsliv have en stor bid af.

Sådan lyder ambitionen for projektet TurboPlant, der hjælper plantebaserede fødevareproducenter i Danmark med at udvikle forretningen og skabe vækst og eksport.

Verden vil have vegetarisk mad og Danmark skal være med i front

Mange steder på kloden forventes salget af kød at falde i fremtiden. Det vil føre til tab af markedsandele og arbejdspladser hos de danske virksomheder, der arbejder med animalske produkter i dag.

Den tilbagegang kan dog undgås, hvis fødevareindustrien formår at omstille sig til en mere plantebaseret virkelighed og udnytter den forretningsmulighed der ligger i at producere veganske produkter.

Turboplant sætter fart på den plantebaserede produktion

Omstillingen til en mere bæredygtig produktion i fødevaresektoren sker dog ikke af sig selv. Selvom flere og flere vælger grønne madvarer til, så er det fortsat afsætningen som er den største udfordring for de plantebaserede virksomheder.

Derfor er det især i forhold til salg, vækst og eksport, at Turboplant skal hjælpe de danske virksomheder. Det gøres primært på fem områder:

Turboplant

Inden for hvert af områderne er der en række af forskellige aktiviteter, der hver især optimerer den enkelte virksomhed på forskellige måder.

Der kan for eksempel være tale om individuelle skræddersyede udviklingsforløb, fælles plenumaktiviteter eller enkeltstående workshops. Hvert af de fem områder er yderligere uddybet her:

Ved at deltage i de forskellige aktiviteter, kan de plantebaserede virksomheder ruste sig til øget vækst, styrke salgskompetencerne og tage nye skridt i retning mod en mere globalt orienteret forretning.

For eksempel skal de plantebaserede virksomheder blive bedre til at tilgå relevante kapitalaktører, større detailkæder og indkøbere, der har kompetencer og udviklingskapacitet til at bidrage til skalering af projektdeltagernes forretning og sikre bedre afsætningsmuligheder.

Gennem udviklingsforløbene skabes der hurtigere vækst hos de deltagende virksomheder – primært ved at speede forretningsudviklingen og markedsmodningen op både nationalt og internationalt.

Samlet set bidrager Turboplant dermed til at skubbe på omstillingen af den danske fødevaresektor og derved bidrage til nye innovative fødevareprodukter, som skal sælges på verdensmarkedet og med tiden give Danmark en førerposition indenfor plantebaserede fødevarer.

En række virksomheder har allerede arbejdet med forskellige metoder og forløb i TurboPlant-projektet. Nogle af dem deler deres erfaringer i videoerne nedenfor:

Ferm Food

The Organic Crave

Grød

Banana CPH

Bælg

Uhhmami

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
TurboPlant

Projektejer:
Food Innovation Center

Periode:
2021-2024

Støttet med:
2021 - 2023: 6,4 mio. kroner
2024 - 2028: 19,9 mio. kroner

KONTAKT

Projektejer:
Jørgen Andersen
CEO
40 53 53 37
ja@baggersorensen.com

Projektleder:
Gyda Bay
COO
61 18 81 85
gb@foodinnovationhouse.dk

Kontakt

Brian Christensen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.