Træningsplatform for Cybersikkerhed

Afsluttet
Cybersikkerhed

Træningsplatform for Cybersikkerhed blev søsat i 2019 med henblik på at styrke udbuddet af kvalificeret arbejdskraft inden for cybersikkerhed i erhvervslivet.

De vigtigste resultater

  1. Træningsplatform øger interesse og kompetencer blandt unge og virksomheder. 

  2. Platformens brugervenlighed gør den let tilgængelig for undervisere og studerende. 

  3. Mere end 3200 har brugt platformen.

Fundamentet for kvalificeret arbejdskraft er lagt 

Dansk erhvervsliv bliver i stigende grad udsat for cyberangreb og sikkerhedsbrud, som koster virksomhederne mange millioner af kroner hvert år. Der er derfor kommet et større fokus på behovet for opmærksomhed og øgede kompetencer inden for IT-sikkerhed.  

For at øge interessen for cybersikkerhed, især blandt de unge, har projektet udviklet og udbredt en platform, der kan bidrage til uddannelse og træning. Platformen indeholder en øget kompleksitet af aktiviteter, der muliggør mere fleksibilitet for træningen, større udbredelse og forankring på flere institutioner samt en større tværfaglig community building mellem studerende og virksomheder.  

Og platformen er efterspurgt – mere end 3.200 har brugt træningsplatformen, og platformen har været anvendt til mere end 60 events. I en undersøgelse svarede 62% af gymnasieelever, at den havde øget deres viden, mens den for 35% havde øget deres interesse for cybersikkerhed. 

Hos studerende på videregående uddannelser mente 58%, at  arbejdet med træningsplatformen havde øget deres kompetencer, hvorimod øget interesse var oppe på 71%.  

For virksomhedsansatte havde 65% fået styrket deres kompetencer indenfor området. 

Platformen er godt i gang med at lægge fundamentet for en kvalificeret arbejdskraft indenfor cybersikkerhed og dermed hjælpe danske virksomheder med at konkurrere internationalt og opretholde deres konkurrenceevne. Videreudviklingen fortsætter frem mod 2024 blandt andet i regi af projekterne Cyberskills og De Danske Cybermesterskaber. 

Projektets aktiviteter 

Platformen henvender sig til gymnasieelever (HTX/HHX/STX), studerende på videregående uddannelser (fra både tekniske og merkantile uddannelser) samt ansatte i virksomheder, der arbejder med IT og IT-sikkerhed. 

Projektet blev udført af Aalborg Universitet i tæt samarbejde med DTU, KU og Happy42.  

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Træningsplatform for Cybersikkerhed

Projektejer:
Aalborg Universitet

Periode:
2019-2021

Støttet med:
1,49 mio. kr.

Projektpartnere

Projektet udføres af Aalborg Universitet i samarbejde med række danske aktører. Besøg dem herunder.

•    AAU
•    DTU
•    KU
•    Happy42

Værktøjer

Projektet har udviklet en træningsplatform med et virtuelt laboratorie til at teste etisk hacking, og hvordan man sikre virksomheder mod cybertrusler:

CYBERINDSATS

Industriens Fond har iværksat en særlig indsats inden for cybersikkerhed. Læs mere om indsatsen her.

KONTAKT

Projektansvarlig og kontaktperson
Jens Myrup Pedersen
Lektor
Telefon: 99 40 99 40
Mail: jens@es.aau.dk

Kontakt

Malene Stidsen

Programchef, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.