Lær at beskytte din virksomhed mod hackere

Afsluttet
Cybersikkerhed

Sikker Cyber øger danske virksomheders modstandsdygtighed over for cyberhændelser. Det gøres gennem kurser, der øger kompetencerne inden for it og cybersikkerhed.

I takt med at teknologien udvikler sig, stiger antallet af cyberangreb mod virksomheder i Danmark. Det er en stor udfordring og der mangler information og opmærksomhed fra virksomhederne til at fortage de rette modforanstaltninger. Det skal Sikker Cyber rette op på.

For bedre at kunne beskytte sig imod og håndtere hackerangreb, er det afgørende, at også små og mellemstore virksomheder modtager viden om de mest almindelige trusler og faldgruber, når det kommer til it-sikkerhed.

Det er i det lys, at Industriens Fond har støttet Sikker Cyber, der tilbyder onlinekurser i it-sikkerhed til ansatte i alle slags virksomheder.

Sikker Cyber skal gavne alle

Udfordringen med hackerangreb rammer bredt i dansk erhvervsliv og derfor indeholder Sikker Cyber kurser til alle typer af ansatte, uanset om det er første gang man stifter bekendtskab med it-sikkerhed eller om man arbejder professionelt med it og cybersikkerhed til hverdag.

Konkret skal Sikker Cyber uddanne virksomheders it-sikkerhedsansvarlige, så de fremadrettet vil begynde at stille de rigtige spørgsmål og krav både internt og til deres leverandører, og dermed også højne leverandørernes it-sikkerhedsmæssige kunnen i forhold til at levere tilpas sikre løsninger til virksomhederne.

Sikker Cyber - kurser i cybersikkerhed

Kurser i dit tempo

Alle kurser er opbygget af mindre moduler, der kan gennemføres i tilpassede bidder.

Sikker Cyber - ikon

Engagerende undervisning

Kurserne tager udgangspunkt i konkrete udfordringer for små og mellemstore virksomheder.

Sikker Cyber

Anvendelige redskaber

Kursisterne udstyres med metoder og redskaber til at forbedre it-sikkerheden i virksomheden.

På den måde understøtter Sikker Cyber både udbuds- og efterspørgselssiden og skaber derigennem grundlag for et generelt højere it-sikkerhedsniveau blandt danske virksomheder.

Den fysiske undervisning i Sikker Cyber består af traditionel konfrontationsundervisning med fokus på eksempler fra virkeligheden, samt løbende bidrag fra kursisterne.

Til de mere tekniske dele af undervisningen, hvor det især er ansatte der arbejder med virksomhedernes interne drift og it-leverandører, der er kursister, gøres der mere brug af tekniske demonstrationer og øvelser. Også her inddrages kursisternes tekniske erfaringer.

Langsigtede forandringer

Ambitionen med Sikker Cyber er, på kort sigt, at højne danske virksomheders og deres it-leverandørers sikkerhedsmæssige forståelse.

På den måde vil projektet gøre små og mellemstore virksomheder bedre til at stille de rigtige spørgsmål og krav til deres it-leverandører – og derigennem også gøre leverandørerne bedre rustede til at imødegå disse krav.

På længere sigt forventes projektet at højne it-sikkerhedsniveauet betydeligt hos små og mellemstore danske virksomheder.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Sikker Cyber

Projektejer:
IT-Universitetet

Periode:
2019-2024

Støttet med:
11,7 mio. kroner

Projektpartnere

Projektet udføres af IT-Universitetet i samarbejde med række danske aktører.

VÆRKTØJER

Projektet har udarbejdet et gratis e-læringsforløb til at forbedre virksomheders it-sikkerhed.

KONTAKT

Projektejer:
Jens Christian Godskesen
Prorektor
72 18 50 00
jcg@itu.dk

Kontakt

Nadika Bulathsinhala

Projektleder, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.