Lær at beskytte din virksomhed mod hackere
Sikker Cyber øger danske virksomheders modstandsdygtighed over for cyberhændelser. Det gøres gennem kurser, der øger kompetencerne inden for it og cybersikkerhed.
I takt med at teknologien udvikler sig, stiger antallet af cyberangreb mod virksomheder i Danmark. Det er en stor udfordring og der mangler information og opmærksomhed fra virksomhederne til at fortage de rette modforanstaltninger. Det har projektinitiativet Sikker Cyber arbejdet på at rette op på.
For bedre at kunne beskytte sig imod og håndtere hackerangreb, er det afgørende, at også små og mellemstore virksomheder modtager viden om de mest almindelige trusler og faldgruber, når det kommer til it-sikkerhed.
Det var i det lys, at Industriens Fond støttede Sikker Cyber, hvorfra erfaringerne nu er samlet hos IT-Universitetet i København, der tilbyder onlinekurser i it-sikkerhed til ansatte i alle slags virksomheder.
Sikker Cyber har gavnet mange
Udfordringen med hackerangreb rammer bredt i dansk erhvervsliv og derfor indeholdte Sikker Cyber kurser til alle typer af ansatte, uanset om det var første gang at man stiftede bekendtskab med it-sikkerhed eller om man arbejdede professionelt med it og cybersikkerhed til hverdag.
Konkret har Sikker Cyber uddannet virksomheders it-sikkerhedsansvarlige, så de fremadrettet begyndte at stille de rigtige spørgsmål og krav både internt og til deres leverandører, og dermed også højnede leverandørernes it-sikkerhedsmæssige kunnen i forhold til at levere tilpas sikre løsninger til virksomhederne.
Kurser i dit tempo
Alle kurser blev opbygget af mindre moduler, der kan gennemføres i tilpassede bidder.
Engagerende undervisning
Kurserne tog udgangspunkt i konkrete udfordringer for små og mellemstore virksomheder.
Anvendelige redskaber
Kursisterne udstyredes med metoder og redskaber til at forbedre it-sikkerheden i virksomheden.
På den måde understøttede Sikker Cyber både udbuds- og efterspørgselssiden og skabte derigennem grundlag for et generelt højere it-sikkerhedsniveau blandt danske virksomheder.
Den fysiske undervisning i Sikker Cyber bestod af traditionel konfrontationsundervisning med fokus på eksempler fra virkeligheden, samt løbende bidrag fra kursisterne.
Til de mere tekniske dele af undervisningen, hvor det især var ansatte der arbejder med virksomhedernes interne drift og it-leverandører, der var kursister, benyttedes tekniske demonstrationer og øvelser. Også her inddrog kursisterne egne tekniske erfaringer.
Langsigtede forandringer
Ambitionen med Sikker Cyber var, på kort sigt, at højne danske virksomheders og deres it-leverandørers sikkerhedsmæssige forståelse.
På den måde gjorde projektet de små og mellemstore virksomheder bedre til at stille de rigtige spørgsmål og krav til deres it-leverandører – og gjorde derigennem også leverandørerne bedre rustede til at imødegå disse krav.
På længere sigt forventes projektet at højne it-sikkerhedsniveauet betydeligt hos små og mellemstore danske virksomheder.
Erfaringerne fra Sikker Cyber er i dag implementeret på tværs af de kurser og efteruddannelsesforløb, der udbydes af IT-Universitetet i København.
Relaterede projekter
Projektdata
Projektet
Sikker Cyber
IT-Universitetet
2019-2024
11,7 mio. kroner
Projektpartnere
Projektet udføres af IT-Universitetet i samarbejde med række danske aktører.
- IT-Universitetet
- Langkjaer Aps
- Globeteam
Efteruddannelse
Projektet udarbejdede et e-læringsforløb til at forbedre virksomheders it-sikkerhed. Erfaringerne fra forløbet benyttes nu på tværs af kurser og efteruddannelser på IT-Universitetet i København.