Europaskolen i København

Afsluttet
Internationalisering

En bevilling på 32 mio. kroner bidrog til etableringen af en Europaskole i København, for at imødekomme virksomheders behov for at kunne tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. 

Behovet for internationale skolepladser i Danmark er aktuelt og stigende. Internationale medarbejdere udgør en vigtig del af dansk erhvervsliv og har stor betydning for fremtidens vækst og velfærd. Tiltrækning og fastholdelse af international arbejdskraft spiller derfor en afgørende rolle, hvis danske og internationale virksomheders behov for kvalificeret arbejdskraft fremover skal imødekommes

Projektet etablerede derfor en Europaskole i Danmark med formålet om at sikre internationalt akkrediterede offentlige skolepladser til børn og unge, hvis forældre var ansat ved internationale organisationer og virksomheder. Skolen skulle således være med til at gøre København til en mere attraktiv destination for internationale arbejdstagere. Europaskolen er meritgivende til andre Europaskoler, til nationale, europæiske skolesystemer og i praksis til IB-skolerne globalt set.

Projektet er nu afsluttet og erfaringer og resultater kan læses i projektets afsluttende rapport

METODE

Skolen tilbyder undervisning fra 0. klasse til det der svarer til 3.G med vægt på naturvidenskabelige og flersproglige kompetencer, herunder dansk, engelsk og et 3. sprog, afhængigt af efterspørgslen, og får plads til godt 900 elever.

Foruden undervisningslokaler omfattede byggeriet også fritidstilbud, idrætshal og udearealer. Skolen blev placeret i Carlsberg Byen.

EFFEKT

Skolen står færdig, og bliver brugt, og er dermed med til at afhjælpe behovet for internationale skolepladser i København.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Europaskolen i København

Om projektet

Projektnavn:
Europaskolen

Projektejer:
Københavns Kommune

Tid:
2011 – 2018

Støttet med:
32 mio. kroner

Hjemmeside:
Europaskolen

Kontakt

Projektansvarlig:
Tobias Børner Stax
Administrerende direktør
Telefon: 33 66 20 01
Mail: zz7x@buf.kk.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Charlotte Kjeldsen Krarup
Udviklingschef
Telefon: 33 37 62 04
Mail: ckk@industriensfond.dk

 

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.

FONDssamarbejde

Europaskolen er tilvejebragt af Københavns Kommune, Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden og Industriens Fond i fællesskab. Besøg aktørerne her.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.