Hvordan kan danske virksomheder understøtte et stærkt dansk forsvar?

DANSK ERHVERVSLIV OG DET DANSKE FORSVAR
Afsluttet
Cybersikkerhed

Dansk erhvervsliv kan være med til at styrke det danske forsvar. Og vice versa. Men hvordan gøres det i praksis og hvor skal der sættes ind for at styrke samarbejdet mellem virksomheder og forsvaret?

Uroligheder, krige, konflikter, fredsbevarende missioner og hjemlig sikkerhed er alle sammen tematikker der fylder meget i disse år. I det lys investeres der i stigende grad i militært isenkram – både herhjemme og hos Danmarks nabolande og allierede.

Samtidigt foregår der en hastig digitalisering i dansk erhvervsliv, hvor innovationskraften er høj og de gode idéer pibler frem mange steder.

Det gælder både i etablerede virksomheder, men også hos små innovative iværksættere, der formår at sætte kommerciel strøm til nye teknologier og banebrydende forskning.

Kunne man forestille sig, at de fremsynede danske virksomheder kan bidrage til styrkelsen af det danske forsvar – og vice versa?

Det har en analyse set nærmere på ved at undersøge en række forhold omkring det danske forsvar, den danske forsvarsindustri og i den verden der omgiver Danmark.

Analysen gennemgår blandt andet erhvervslivet rolle i forsvaret af Danmark, forsvarsindustriens innovationskraft og danske virksomheders position i EU, i globale værdikæder og i samarbejdet med vores nordiske naboer.

På den baggrund munder analysen ud i en række anbefalinger om skabelsen af en stærkere forsvarsindustri i Danmark, samt de erhvervsmæssige perspektiver deri.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Erhvervsperspektiver i et styrket dansk forsvar

Projektejer:
AxcelFuture

Periode:
2022-2023

Støttet med:
0,5 mio. kroner

Kontakt

Projektejer:
Joachim Sperling
Direktør
40 96 68 86
js@axcel.dk

Kontakt

Malene Stidsen

Programchef, Cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.