SMV-netværk styrker eksporten til nye vækstmarkeder i Asien

Afsluttet
Internationalisering

Dansk-Asiatisk SMV Netværk styrker dansk eksport til vækstmarkeder i Sydøstasien.

Danmark har en lang historik med handel i Asien. Men eksporten til Asien kan øges. Særligt ses Sydøstasien som et interessant marked, hvor især dansk eksport til Thailand, Malaysia, Vietnam, Filippinerne og Indonesien bør øges.

Der ligger således et uforløst potentiale, som kan realiseres ved at teste nye metoder af, som kan hjælpe små og mellemstore danske virksomheder hurtigere og mere omkostningseffektivt ind på nye markeder i Asien. Det er i det lys, at Dansk-Asiatisk SMV Netværk er etableret som led i Industriens Fonds arbejde med at internationalisere dansk erhvervsliv, øge de danske virksomheders konkurrenceevne og hjælpe dem med at skabe vækst og ny eksport.

Hvad laver Dansk-Asiatisk SMV Netværk i praksis?

Netværkets formål er at styrke danske virksomheders adgang til og succes på især de fem sydøstasiatiske markeder.

Det sker ved at opbygge, forbinde og mobilisere et forenet netværk af danske erhvervsfolk i Asien, der kan hjælpe både hinanden og andre danske virksomheder med at få fodfæste i Asien.

Dansk-Asiatisk SMV Netværk

Dansk-Asiatisk SMV Netværk 3

Dansk-Asiatisk SMV Netværk 2

I opbygningsfasen af Dansk-Asiatisk SMV Netværk – ofte bare omtalt som DASN – opbyggedes og konsolideredes et dansk-asiatisk erhvervsnetværk i praksis gennem kortlægning og rekruttering af danske erhvervsfolk, handelskamre og virksomheder i Asien.

Dernæst udviklede Dansk-Asiatisk SMV Netværk sin behovsrettede model for erhvervsdelegationer. Modellen hjælper danske virksomheder med konkret at afsøge markedet, finde potentielle partnere og kunder, og med at skabe kontakt til allerede etablerede danske erhvervsfolk og lokale eksperter i Asien.

På den måde bidrager Dansk-Asiatisk SMV Netværk med et roadmap til danske virksomheders internationale markedsekspansion, hvor de kosteffektivt og med lav risiko kan afdække nye forretningsmuligheder og etablere nye forretningsforbindelser i Asien.

Markedsrapporter

Udover sit praktiske arbejde med at samle og forbinde danske erhvervsfolk med tilknytning til og interesse for det asiatiske marked, så har Dansk-Asiatisk SMV Netværk også udgivet 5 markedsrapporter, der kan læses her:

De 5 markedsrapporter er også suppleret med nogle generelle introduktioner til de fem lande. Disse introduktioner, og al anden viden fra Dansk-Asiatisk SMV Netværk, kan findes på projektets hjemmeside.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Dansk-Asiatisk SMV Netværk

Projektejer:
Asia House

Periode:
2021-2023

Støttet med:
2021 - 2023: 4,4 mio. kroner
2022 - 2023: 0,1 mio. kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af et partnerskab med tætte relationer til Asien og stor viden om dansk eksport og målrettede eksportindsatser.

KONTAKT

Projektejer
Susanne Rumohr Hækkerup
Direktør
35 26 56 11
srh@asia-house.dk

Kontakt

Brian Christensen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.